Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Σε ρόλο ταιλανδέζας μασέρ ο Τόνι ο προσκυνημένος...Ξεκινάει «μασάζ» σε βουλευτές ο Σαμαράς

Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός κ Σαμαράς έχει προγραμματίσει μια σειρά ραντεβού με γαλάζιους βουλευτές για να τους ακούσει και να συζητήσουν την πορεία της κυβέρνησης αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Το κύριο ζητούμενο ,όμως δεν είναι να τους ενημερώσει και να ακούσει τις απόψεις τους, αλλά να αρχίσει την "χειρωνακτική " εργασία. Χαλαρωτικό μασάζ είναι διατεθειμένος να κάνει ο Σαμαράς στους βουλευτές του ,γιατί βλέπει την κατάσταση στην κοινοβουλευτική του ομάδα να σκουραίνει άσχημα. Πρ΄΄ωτος στόχος του Τόνι του Μέγα ,είναι να ενημερώσει τους βουλευτές του ,για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σκοπεύει να υλοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι οποίες των φοβίζουν ιδιαίτερα. Δικαιολογημένος ο φόβος του Σαμαρά και των "αυλικών" του, μιας και οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές είναι στα κάγκελα με τον αρχηγό τους.
Κι αυτό γιατί βλέπουν το ΠΑΣΟΚ να κυβερνάει για ακόμα μια φορά κι αυτή την φορά , όταν έχει αποδοκιμαστεί με τέτοιο τρόπο από τον λαό. Παράλληλα έχει ξεθωριάσει το παραμύθι περί ανάπτυξης και επιστροφής στις αγορές και βλέπουν ότι άμεσα θα κλιθούν να στηρίξουν και νέα μέτρα που θα εξαθλιώνουν πλήρως των ήδη εξουθενωμένο ελληνικό λαό. Φοβούνται λοιπόν οι βουλευτές του Σαμαρά δύο πράγματα. Πρώτον ,την οργή των ψηφοφόρων τους και δεύτερον τα μέτρα που για άλλη μια φορά θα κληθούν να ψηφίσουν σαν πρόβατα που υπακούουν άκριτα στην κομματική πειθαρχία. Πρακτικά λοιπόν ο πρωθυπουργός με των κύκλο των συναντήσεων που έχει προγραμματίσει αποσκοπεί στο να προετοιμάσει τους γαλάζιους βουλευτές για όλα όσα έπονται και ενδεχομένως να προκαλέσουν αντιδράσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πρόσφατη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας μπορεί να κατευνάσει τα πνεύματα όμως δεν στάθηκε ικανή να ηρεμήσει τους βουλευτές που θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι μετά την έλευση της τρόικας στις 16 Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

masaz
Ως εκ τούτου ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει πει στους συνεργάτες του στο Μαξίμου ότι θέλει να συναντήσει προσωπικά τους βουλευτές ώστε να εξαφανίσει τον κίνδυνο να εκδηλωθούν ανταρσίες στη Βουλή την ώρα κρίσιμων ψηφοφοριών. Κάτι που άλλωστε έγινε και τον Ιούλιο όταν οι κ.κ. Κακλαμάνης και Κυριαζίδης αρνήθηκαν να ψηφίσουν τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Άσσος στο πολιτικό μασάζ ο πρωθυπουργός το έχει αποδείξει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες.Θεωρεί λοιπόν πως μια ολιγόλεπτη συνάντηση των βουλευτών του ,με την αυτού εξοχότης του θα τους κάνει αλοιφή , έτοιμους να τους χρησιμοποιήσει ,όπως επιθυμεί.

Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να ενημερώνουν πολύ τακτικά τους βουλευτές κι επιπλέον έχει ξεκινήσει και ο ίδιος έναν κύκλο συναντήσεων με δείπνα που παραθέτει στους εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε το τραπέζι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του α” θερινού τμήματος ενώ έπονται κι άλλα τραπέζια για να …λιώσουν οι πάγοι.

Υ.Γ. Μετά από ένα καλό τραπέζι ,τι ακολουθεί βρε παιδιά;


Ρομαντικός Έλλην



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου