Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Κικίλιας: Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Σαμαρά. Εξεταστική και για τον Καραμανλή

Κικίλιας: Δεν υπάρχει καλύτερος από τον Σαμαρά. Εξεταστική και για τον Καραμανλή
Αυτά τα 5 1/2 χρόνια που ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Κικίλιας είναι το κατ’ εξοχήν “πολιτικό παιδί” του.

Ο πρώην μπασκετμπολίστας προτάθηκε για υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής το 2010, έγινε υπουργός Δημοσίας Τάξεως το 2014, και υπήρξε από εκείνους που ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε και προώθησε.


Σε αντίθεση με άλλους, ο Βασίλης Κικίλιας δεν υπήρξε αχάριστος, και έτσι βρέθηκε με συνέπεια στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού και μεγάλου χαμένου των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές της αμφισβήτησής του.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Βασίλης Κικίλιας έπαιξε ρόλο “υπερασπιστή” του Αντώνη Σαμαρά απέναντι σε όσους αποτόλμησαν να τον αμφισβητήσουν, ενώ η συνολική στρατηγική του τον έχει εντάξει στη δεξιά τάση της ΝΔ, υπό τον Μάκη Βορίδη, και δίπλα στον Άδωνη Γεωργιάδη. Δηλαδή, στην τάση η οποία έχει κυριαρχήσει απόλυτα στη Νέα Δημοκρατία, διασφαλίζοντας την παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της.

Σήμερα, με συνέντευξη που παραχωρεί στη “Real News” και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, ο Βασίλης Κικίλιας επανέρχεται, εξαπολύοντας μύδρους κατά των αμφισβητιών του Αντώνη Σαμαρά. Ενώ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ανοίγει θέμα Εξεταστικής  για το Μνημόνιο και για τον Κώστα Καραμανλή, αν και σημειώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

“Μετρημένοι στα δάχτυλα της μιας παλάμης εκείνοι που αμφισβήτησαν έναν πρωθυπουργό ο οποίος τράβηξε το κάρο δυόμισι χρόνια, στο οποίο και οι ίδιοι κάθονταν στην καρότσα.

Οι δελφίνοι δεν ξεχωρίζουν ούτε από τα πάνελ, ούτε στα δείπνα. Οι δελφίνοι ξεχωρίζουν όταν το μέγεθός τους ξεπερνά εκείνο του αρχηγού. Εν πάση περιπτώσει, και προς απογοήτευση όλων όσοι βλέπουν τον εαυτό τους στη θέση του χαλίφη, δεν βλέπω τον χαλίφη να έχει θέμα ύψους.

Να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Δένδια για όσα είπε περί ακροδεξιού γκρουπούσκουλου. Όλοι, θαρρώ, κρινόμαστε από τα λόγια και τις πράξεις μας”, δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας και την αμφισβήτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Όσο για το θέμα της συμμετοχής του Κώστα Καραμανλή σε μια Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει χαρακτηριστικά:

“Θα μπορούσα να ρωτήσω ποιός οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο. Με στοιχειώνει αυτή η ερώτηση. Αν θέλει η κυβέρνηση το νήμα από την αρχή, να ξεκινήσει από το ιστορικό “Τσοβόλα δώστα όλα”. Αν η κυβέρνηση συμπεριλάβει τη διακυβέρνηση Σημίτη και του εκσυγχρονισμού, ας συμπεριληφθεί και η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, η οποία δεν έχει τίποτε να φοβηθεί”.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου