Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Δήλωση - βόμβα Τσακαλώτου: «Είμαστε έτοιμοι για ρήξη»

dilwsi---bomba-tsakalwtou-eimaste-etoimoi-gia-riksi
«Σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Δήλωση - βόμβα από τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί ασάφεια για να ξέρουν οι Ευρωπαίοι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για ρήξη.


Συγκεκριμένα Μιλώντας στο Star είπε: «Σκοπίμως δημιουργούμε ασάφεια για να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για ρήξη» και σημείωσε ότι «τα τεχνικά κλιμάκια αισθάνονταν τα μέτρα του μνημονίου “σαν το μωρό τους”».

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων «κλειδώνει» και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχουν διαφορές με τους δανειστές για τις ιδιωτικοποιήσεις, αγορά εργασίας και αναπτυξιακό μοντέλο».

Προτεραιότητα μισθοί και συντάξεις

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πάντα η πληρωμή των μισθών και συντάξεων, είπε ο κ. Τσακαλώτος επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει υφεσιακά μέτρα: «Υπάρχει μία συμφωνία (με τους εταίρους) ότι εδώ τα μέτρα που χρειάζεστε είναι διαρθρωτικά, φορολογικά μέτρα».

Ο κ.Τσακαλώτος τάχθηκε κατά της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά σημειώνοντας ότι «το μεγάλο ζήτημα στη φορολογία είναι ότι δεν μαζεύουμε το ΦΠΑ». Ως προς τον ΕΝΦΙΑ είπε πως θα καταργηθεί και το 2015 οι Ελληνες θα πληρώσουν τον φόρο που θα τον αντικαταστήσει. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου