Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Λαγκάρντ στον Τσίπρα: “Πιάσε” τους πλούσιους φοροφυγάδες

ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν τα εξής για τη συνομιλία Τσίπρα-Λαγκάρν:

Τηλεφωνική επικοινωνία με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να την ενημερώσει για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. 


Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κ. Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη ‘’λίστα Λαγκάρντ’’», και τον Πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Η κυρία Λαγκάρντ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο Πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικό δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Λαγκάρντ και Γιούνκερ

Του Χρήστου Μιχαηλίδη, ΚΥΠΕ-CNA

Τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την οριστικοποίηση του καταλόγου με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους και δανειστές εντός των ημερών συζήτησαν τηλεφωνικώς χθες, Τετάρτη, αργά το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση «κράτησε αρκετή ώρα», και για το περιεχόμενό της ενδέχεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες κατά την τακτική, σήμερα Πέμπτη, ενημέρωση Τύπου στην Ουάσιγκτον από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του Ταμείου Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες στην Αθήνα αναφέρουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε στην κ. Λαγκάρντ και το θέμα του προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε σήμερα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε και αυτός τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα την Τρίτη το βράδυ.

Κατά τα λεγόμενά του, ο Πρωθυπουργός του μετέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε ετοιμότητα, και ότι εργάζεται με έντονους ρυθμούς ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση τις προτάσεις της σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της εβδομάδας, ή στις αρχές της επόμενης.

ΠΗΓΗ: mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου