Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής: «Την επόμενη εβδομάδα οι εξαγγελίες Τσίπρα για την υγεία»

Κουρουμπλής: «Την επόμενη εβδομάδα οι εξαγγελίες Τσίπρα για την υγεία»
Εξαγγελίες μέτρων και προσλήψεων στον χώρο της υγείας θα κάνει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, όπως αποκάλυψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 

«Το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση» τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και διευκρίνισε ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι επί πέντε χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις το είχαν αφήσει ουσιαστικά στην τύχη του.


Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%. 

Επίσης, ο υπουργός Υγείας κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1.095 εργαζομένων από τον ιατρικό και παραϊατρικό χώρο, αλλά χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης δεν έγινε ούτε μία.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, ενώ θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά. 

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε την απόφαση για να εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που θα γίνει εντός του Απριλίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου