Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Θέλουν Ένοπλες Δυνάμεις ή… την Αλίκη στο Ναυτικό;

ΟΥΚ
Γράφει ο “Κυνικός”

Ελλάδα. Ένα μικρό κράτος το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε 3 ηπείρους. Βυθισμένη στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας. Τόπος ειδυλλιακός! Οι Ρώσοι λένε ότι ο Θεός είχε κρατήσει αυτή τη γωνιά για να ξεκουράζεται αλλά επειδή ως συνήθως αργήσαμε όταν μοίραζε περιοχές στους λαούς… μας το παραχώρησε! Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά και όλα να είναι στο ίδιο μοτίβο. Όμως, πάντα υπάρχει ένα όμως ή ένα αλλά που ταράζει τις όμορφες σκέψεις… Αυτή την περίοδο αν κάποιος κοιτάξει το τι γίνεται γύρω από τη χώρα μας θα καταλάβει ότι τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά, ούτε εύκολα. Ας ρίξουμε μία γρήγορη ματιά…


Στα βόρεια σύνορά μας έχουμε τα Σκόπια τα οποία ταλανίζονται από διάφορα κυρίως εσωτερικά προβλήματα που δεν χρειάζεται και πολύ για να αποσταθεροποιηθούν… Είναι νομίζω φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν μας βολεύει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Λίγο βορειότερα και ανατολικά έχουμε το σοβαρό πρόβλημα της Ουκρανίας. Εκεί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα. Πρέπει να τονιστεί ότι μας αφορά άμεσα –για πολλούς λόγους– το ποιες θα είναι οι εξελίξεις εκεί.

Ανατολικά έχουμε τον συνήθη ύποπτο την Τουρκία η οποία μέρα με την ημέρα εκτραχύνεται και γίνεται όλο και πιο απειλητική! Ας μην αναφέρω τα προγράμματα εξοπλισμού που έχει εν εξελίξει…

Νοτιοανατολικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το τι γίνεται! Μία μόνο λέξη ISIS και η φρίκη ζωγραφίζεται στο πρόσωπο!

Τέλος, νότια έχουμε τη Λιβύη που και εκεί το ισλαμικό κράτος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και σκοπεύει να περάσει σε Ελλάδα και Ιταλία…

Δυστυχώς η ονειρική εικόνα της αρχής του άρθρου έχει δώσει τη θέση της σε ένα συναίσθημα άγχους για το τι μέλλει γενέσθαι! Και δεν έχω αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας μια και ο σκοπός του άρθρου είναι άλλος.

Έχοντας στο μυαλό τα παραπάνω ερχόμαστε στην σημερινή μέρα και στις δηλώσεις των Κατριβάνου – Παπαδημούλη για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τα ΟΥΚ κατά την παρέλαση της 25η Μαρτίου.

Η κα Βασιλική Κατριβάνου δήλωσε:

«Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνουν χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε; Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει».

Ο κος Δημήτρης Παπαδημούλης:

«Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση, είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο.»

Προφανώς ξεχνάνε ή αγνοούν ότι τα ΟΥΚ είναι το πλέον εκπαιδευμένο σώμα του ελληνικού στρατού και η δουλειά τους είναι μία! Να τα καταφέρουν με όποιο κόστος εκεί που όλοι οι άλλοι θα αποτύχουν! Αυτό σημαίνει ένα πράγμα και όχι αυτό δεν είναι να… σερβίρουν εκεί που θα σταλούν σοκολατάκια…

Τα ΟΥΚ όπως και ο στρατός γενικότερα δεν ασκεί εξωτερική πολιτική αλλά είναι το μακρύ χέρι της εξωτερικής πολιτικής, αρκεί αυτή να υπάρχει! Επίσης, δεν νοείται εξωτερική πολιτική με ανίσχυρο στρατό!

Τα συνθήματα παίζουν έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο για το στράτευμα γενικότερα ο οποίος έχει να κάνει με το ηθικό… Φαντάζομαι ότι γνωρίζουν η κα Κατριβάνου και ο κος Παπαδημούλης ότι όπως τα έχουν καταφέρει οι ελληνικές κυβερνήσεις ως τώρα το μόνο που έχει μείνει στον στρατό είναι το… ηθικό… ακόμα!

Αν παρόλα αυτά δεν έχουν πεισθεί για τα παραπάνω και εμμένουν στις καθόλα σεβαστές απόψεις τους μπορούν να προτείνουν στις επόμενες παρελάσεις τα ΟΥΚ να τραγουδούν το «Τράβα Μπρος» ή αν θέλουν κάτι πιο εξευρωπαϊσμένο το «YMCA»…


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου