Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών για ρήξη με τους δανειστές!

Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών για ρήξη με τους δανειστές!
ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ Ο ΕΥΚΛ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών για ρήξη με τους δανειστές!
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάει σε ρήξη με τους δανειστές σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος και η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν γίνει αποδεκτή, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων, Ε. Τσακαλώτος.

Λίγες ώρες μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος από την Κρήτη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές, μιλώντας στο Star ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γ. Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός.

Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη» και πρόσθεσε: «Αν δεν το έχεις στο μυαλό σου τη ρήξη, ούτε καν σαν ενδεχόμενο, προφανώς οι δανειστές θα περάσουν τα ίδια μέτρα με τους προηγούμενους. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά. Εμείς δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως γιατί πρέπει να ξέρουν ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι».
Ομοβροντία κυβερνητικών στελεχών για ρήξη με τους δανειστές!
Πάντως ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλησε να αποκαλύψει τα κρυφά χαρτιά της κυβέρνησης για το τι σκοπεύει να κάνει αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό ατού που δεν πρέπει να γνωρίζει η άλλη πλευρά.
Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός επέμεινε ότι ο κόσμος κατανοεί πλήρως ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποκλείσει την ρήξη και συγχρόνως ότι βασικό της μέλημα είναι το θετικό σενάριο.
«Εμείς επιλέξαμε στη διαπραγμάτευση να είμαστε πολύ λογικοί, πολύ ευγενικοί, πολύ μετριοπαθείς σ' αυτά που ζητάμε. Αν μετά από όλα αυτά, μας πουν ότι τίποτα δεν άλλαξε με τις εκλογές και ότι πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό που δεν έκανε η ΝΔ με τη λίστα Χαρδούβελη, προφανώς αυτό δεν είναι μια βάση συμφωνίας και νομίζω ότι και ο ελληνικός λαός δεν το θέλει αυτό», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης είπε στην Κρήτη απευθυνόμενος σε πολίτη: «Ναι αλλά να είστε μαζί μας και μετά τη ρήξη».
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι το Ποτάμι κατήγγειλε ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο, και συγκεκριμένα ο κ. Γιάννης Αλμπάνης, έγραψε άρθρο με τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο». Στο άρθρο στον ιστότοπο rednotebook.gr επιχειρηματολογεί υπέρ της εξόδου από το ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου