Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος: Δεν μίλησα ποτέ για τρίτο πακέτο διάσωσης

Διαψεύδει ο Τσακαλώτος: Δεν μίλησα ποτέ για τρίτο πακέτο διάσωσης
Mετά το σάλο που προκλήθηκε από τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη γερμανίδα εφημερίδα FAZ, όπου φέρεται να μίλησε για τρίτο πακέτο διάσωσης που ήδη έχει ενταχθεί στην υπάρχουσα διαπραγμάτευση, ο κ. Τσακαλώτος με ανακοίνωσή του διαψεύδει όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα.


Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως το μόνο που είπε είναι αυτό που έχει ήδη τονίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist [15.5.15] ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ότι “οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν ενωθεί” και προσθέτει ότι υπάρχει ανάγκη σύγκλισης των δύο πλευρών σε ένα συγκεκριμένο κατάλογο μέτρων, τα οποία θα αφορούν τόσο την τρέχουσα συμφωνία όσο και ενδεχόμενη νέα κεφαλαιακή στήριξης προς την Αθήνα.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι η συμφωνία θα πρέπει να είναι κατάλληλη σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ταυτόχρονα διαψεύδει ορισμένα δημοσιεύματα εφημερίδων τα οποία υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κηρύξει τον πόλεμο στους επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας πως “δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τις κατηγορίες ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει ένα τέτοιον πόλεμο. Φυσικά έχουμε διαφορετική στάση σε ό,τι αφορά το επιχειρείν σε σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου