Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

ΝΔ: Σε «αναμμένα κάρβουνα» για την συμφωνία

της συμφωνίας...

Γαλάζιοι βουλευτές που έχουν καθημερινή παρουσία στη Βουλή, έλεγαν πως αυτή τη στιγμή η ΝΔ μοιάζει να ασχολείται περισσότερο με τα εσωκομματικά της, παρά με το θέμα της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από τους στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά για το τι πραγματικά συμβαίνει στις συζητήσεις με τους εταίρους. Δεν λείπουν και οι φωνές που λένε πως "οι περισσότεροι που πιέζουν για ψήφο στη συμφωνία μπορεί στο τέλος να εκτεθούν..."Το κλίμα στα γαλάζια παρασκήνια είναι τεταμένο. Και μπορεί, λόγω της αγωνίας που υπάρχει για τις εξελίξεις στην οικονομία, να παραμένουν όλα τα προβλήματα κάτω από το χαλί, ωστόσο ο εκνευρισμός είναι έντονος. Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για capital controls στις τράπεζες ακόμη και εντός του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, προκάλεσαν μεγάλη αμηχανία στον Αντώνη Σαμαρά και στο επιτελείο του. 

Ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος (SKAI) πήρε αποστάσεις από τις συγκεκριμένες δηλώσεις ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλεγε χθες σε συνομιλητές του πως «αυτές οι δηλώσεις ήταν απολύτως άστοχες και λανθασμένες...».

Ψάχνοντας το βηματισμό της για το επόμενο διάστημα, η ΝΔ εκ των πραγμάτων αφήνει μεγάλο χώρο στην αναζωπύρωση τριβών για τη φυσιογνωμία και την κατεύθυνση που θα πάρει η παράταξη. 

Για μια ακόμη φορά χθες εκδηλώθηκε ανοιχτή κόντρα, έστω και με όρους πολιτικής ευγένειας, ανάμεσα στον Ευάγγελο Αντώναρο και τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο «διάλογός» τους μέσω του twitter ενδεικτικός:Η κεντροδεξιά πρέπει να απαλλαγεί από τα βαρίδια, τους σώγαμπρους και τα εμμονικά στοιχεία που τη γκρεμίζουν στο 15%. Τώρα. Όχι αύριο.Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη ψυχραιμία...στο 15% μας πάει και η γκρίνια να ξέρεις...με σεβασμό! Επιφυλάσσω στον εαυτό μου το δικαίωμα να αποφασίζω με ποιους συνομιλώ πολιτικά και με ποιους όχι. Έτσι απλά. 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου