Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Αυτοί σας κόβουν τις συντάξεις

Οι περιβόητοι σύμβουλοι του Παπανδρέου που οδήγησαν στην ελληνική τραγωδία.

Αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες είναι η JP Morgan σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας, στην οποία αναφέρεται ότι ο CEO της χρηματιστηριακής, Jamie Dimon απέκρυψε τα πραγματικά στοιχεία της τράπεζας από τις ρυθμιστικές αρχές.
Η αμερικανική Γερουσία κατηγορεί την τράπεζα ότι αγνόησε τους δικούς της εσωτερικούς κανόνες περί ανάληψης κινδύνου, χειραγώγησε τα μοντέλα διαχείρισης κινδύνου ώστε να αποφύγει τις ρυθμιστικές αρχές και αγνόησε προειδοποιήσεις από τους trader.
Βασικό θέμα της έκθεσης αφορά την πολύκροτη υπόθεση της «Φάλαινας του Λονδίνου», του γνωστού trader Bruno Michel Iksil που προκάλεσε ζημίες 6,2 δισ. δολ. στην JP Morgan από trading παραγώγων. Η Γερουσία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η διοίκηση της τράπεζας.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ο Dimon παραπλάνησε τους επενδυτές και είπε ψέματα στις ρυθμιστικές αρχές, όπως κατήγγειλε ο Τζον ΜακΚέιν, Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής και επικεφαλής της διακομματικής επιτροπής που συνέταξε την έκθεση.
Η έκθεση καταλήγει ότι το πραγματικό ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτή την υπόθεση παραμένει άγνωστο, καθώς η JP Morgan έκλεισε αυτό το χαρτοφυλάκιο πριν ένα χρόνο μετακινώντας κάποια κεφάλαια στο βραχίονα της επενδυτικής τραπεζικής.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου