Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Νέος γύρος ερευνών της Αντιτρομοκρατικής

Στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας διαμερίσματα σε Εξάρχεια και Πειραιά - Εντοπίστηκαν όπλα και χειροβομβίδες


Νέος γύρος ερευνών της Αντιτρομοκρατικής
Αργά το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησαν οι εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε δύο διαμερίσματα στην περιοχή των Εξαρχείων και του Πειραιά.
Ειδικότερα, το διαμέρισμα στα Εξάρχεια βρίσκεται στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Σκυλίτση 4 και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες έχει ενοικιαστεί από 35χρονο που πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος το Μάιο του 2005 είχε απασχολήσει τις Αρχές για κλοπή αστυνομικού εξοπλισμού.
Παράλληλα, στο πορτ μπαγκάζ ενοικιασμένου αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στο κλειστό γκαράζ της πολυκατοικίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε δύο σακίδια δύο καλάσνικοφ με κομμένα κοντάκια, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, τρεις γεμάτους γεμιστήρες, τρεις κενούς γεμιστήρες, δύο μεγάλα κουτιά σφραγισμένα, που περιείχαν 720 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών το καθένα και ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια.
Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο είχε μισθωθεί από τον 35χρονο ένοικο του διαμερίσματος στις 6 Μαρτίου, αλλά ουδέποτε το επέστρεψε και ως εκ τούτου αναζητούνταν από την αστυνομία.
Όσον αφορά στο διαμέρισμα στον Πειραιά, αυτό βρίσκεται στα Καμίνια και φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του αντιεξουσιαστή που σχετίζεται με το διαμέρισμα των Εξαρχείων.
Οι αστυνομικοί συνέλεξαν από τα διαμερίσματα αποτυπώματα και DNA, τα οποία εστάλησαν στα ειδικά εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής.
Παράλληλα, τα όπλα εστάλησαν για βαλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες, όπως κατά την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 35χρονου, ο οποίος την ώρα των ερευνών δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα.


πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου