Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Πτώση της ελληνικής κυβέρνησης βλέπει ο Economist



 Πτώση της ελληνικής κυβέρνησης έως το δεύτερο μισό του επόμενου έτους προβλέπει ο Economist, πραγματοποιώντας... ιδιαίτερα δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, το περιοδικό κάνει λόγο για υπάρξη διαφωνιών σχετικά με την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς και για δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 υπαλλήλους ως το 2015.

Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας, σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο Economist προβλέπει περαιτέρω αύξηση της ύφεσης, της τάξης του 5% φέτος αλλά και, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, 1,5% το 2014. Ακόμη, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 1,9% μεταξύ των ετών 2015-2017.

Τέλος, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη χαρακτηρίζεται υψηλός εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου