Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ


Απόλυτα κατανοητές οι αντιδράσεις των δύο βασικών πυλώνων του φθαρμένου και διεφθαρμένου συστήματος, των Πράσινων και των Βένετων, μετά τη συνάντησηΤσίπρα – Καμμένου και τη διαφαινόμενη προσέγγιση τουΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια σειρά σοβαρών, κρίσιμων ζητημάτων, με αφετηρία την αντιμετώπιση των αιτίων και παρενεργειών της σοβαρότατης κρίσης στην Κύπρο.
Απόλυτα κατανοητές, διότι τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι αν δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αποφασίσουν να έχουν μια στοιχειωδώς κοινή διαδρομή για την αντιμετώπιση μειζόνων ζητημάτων παραμερίζοντας τις άλλες (υπαρκτές) διαφορές τους, αυτό αποτελεί κίνδυνο για τις σταθερές του σάπιου συστήματος.
Σύμφωνα με μια βασική αρχή της διαλεκτικής, είναι όχι απλά θεμιτό αλλά είναι αναγκαίο η συνεργασία κομμάτων με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «κύριο εχθρό» ή τον «βασικό αντίπαλο».
Και αυτή την περίοδο ο «κύριος εχθρός» για το λαό είναι η υποταγή στα μνημόνια, το ξεπούλημα της πατρίδας, η μη ελεγχόμενη φτώχια, η ανεργία που έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό προηγούμενο, η παράδοση των κυβερνώντων στην επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός.
Τι πιο φυσικό επομένως απ’ το να συνεργαστούν ενάντια σε αυτό τον «κύριο εχθρό» ένα κόμμα αριστερό, ριζοσπαστικό με ένα άλλο κόμμα της πατριωτικής δεξιάς;
Η αντίδραση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων δηλαδή υπεύθυνων της κρίσης και της παράδοσης;
Αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά, ότι αν αρχίσει να οικοδομείται ένα μέτωπο πρώτα στη βάση, στο λαό και στη συνέχεια σε πολιτικό επίπεδο, κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση το διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο σύστημα που υπηρετούν και έχουν διαταχθεί να διαιωνίσουν και μέσω της συνεργασίας τους σήμερα. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»…
Πριν λίγες μέρες ένας πολύ καλός φίλος έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή σχολιάζοντας την πρωτοφανή συσπείρωση των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στο ξεπούλημα της γης τους στη διαπλοκή, ότι αυτό που τρέμει το σύστημα είναι πως βρέθηκαν μαζί «ο ιερέας με τον κομμουνιστή».
Και είχε απόλυτα δίκιο.
Ε, το σύστημα τρέμει επίσης και τη σύμπραξη ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς με ένα άλλο, της πατριωτικής δεξιάς.
Όσο για την αντίδραση του ΚΚΕ;
Ε, για άλλη μια φορά κοιτά το δάχτυλο…
Ο κουμπάρος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου