Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

MAΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ "ΛΗΣΤΕΙΑ" ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΣΑΛΑ ΜΕ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΠΑΡΑΝΥΦΑΚΙΑ". ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΩΝΗ...





salas-kyprou

ΟΛΟΙ ΣΤΟ DEAL ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ. ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ
To 10% του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα ήτοι 430 υποκαταστήματα και καταθέσεις άνω των 13 δισ. ευρώ, με υψηλή κερδοφορία "λεηλατούνται" από τους Έλληνες "αδελφούς" και η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Κυπρίων βουλευτών στο κανάλι "Σίγμα" ότι "Η Ελλάδα προσπαθεί να βγαλει κέρδος απο την κατάσταση! Αντί για 2 δισ. ευρώ μας αρπάζουν τις τράπεζες κατ'έντολήν της Γερμανίας για 250 εκατ."
Θα εισπράξουν και "ζεστό" ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον ELA (πέρα από όσα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής η Πειραιώς για να σταθεί όρθια και να μην πτωχεύσει η ίδια!) και έτσι οι κυπριακές τράπζες χάνουν την πιο ανθούσα τραπεζική αγορά τους!
Το πιο φοβερό είναι ότι ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης φέρεται να ... ευχαρίστησε τον Α.Σαμαρά που λειτούργησε ως "κουμπάρο" (και φανταζόμαστε και τα "παρανυφάκια" που θα πλουτίσουν από το deal) για να καταλήξει σε δύο ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες το "φιλέτο" των τραπεζών στην Κύπρο.
Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Λευκωσία και ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.
Τις ίδιες ευχαριστίες θα μπορούσε να είχε απευθύνει και ο Ν.Σαμψών στον Δ.Ιωαννίδη το 1974, αλλά δεν πρόλαβε...
Βέβαια να πούμε ότι αυτό είναι θεωρητικό ακόμα, καθώς πρέπει να συναινέσουν και τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα, αφού οι εν Ελλάδι κυπριακές τάπεζες είναι υποκαταστήματα των κυπριακών και όχι ανεξάρτητα τραπεζικά ιδρύματα.
Που σημαίνει ότι τυχόν κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών (κάτι που εμείς αποκλείουμε 100% για διάφορους λόγους) θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τις εδώ τράπεζες αντίθετα με ότι έλεγε ο ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρας. Η ουσία είναι ότι η Αθήνα λειυοργεί ως "μακρύ χέρι" του Βερολίνου....
Το ρεπορταζ από το
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου