Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Σε απόγνωση ο Σαμαράς καταφεύγει στη «θεωρία των δύο άκρων»

Ο Αντώνης Σαμαράς

Με όχημα και σημείο αναφοράς την γελοία και επικίνδυνη για την ομαλότητα και τη δημοκρατική σταθερότητα "θεωρία των δύο άκρων" ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. 


Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, μιας και η Νέα Δημοκρατία δεν είχε τελικά οφέλη στις δημοσκοπήσεις από την εξάρθρωση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με το success story να έχει καταντήσει το ανέκδοτο της δεκαετίας στους ευρωπαϊκούς κύκλους, με το κόμμα του σε κατάσταση διάλυσης, με το Μέγαρο Μαξίμου να είναι απομονωμένο και χωρίς ερείσματα στην κοινωνία πέρα από κάποιους λίγους σε όλη την Ελλάδα πρώην οπαδούς της Πολιτικής Άνοιξης, ο Αντώνης Σαμαράς δικαίωσε όσους υποστήριζαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι με εντολή του αναπτύχθηκε η ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, αλλά και ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να συμψηφίσει με προβοκατόρικο και ύπουλο τρόπο τη βία της Χρυσής Αυγής με την δραστηριότητα των κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, αλλά και των κοινωνικών κινημάτων. 

Προσπαθώντας με ύφος που δεν πείθει κανέναν να επιτεθεί έμμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει στο κάδρο της "θεωρίας των δύο άκρων", αλλά και να πλήξει πολιτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός, εκτός από τις αναφορές του στην Χρυσή Αυγή και στον ναζισμό δήλωσε: «Η βία δεν είναι μόνο στο Πέραμα είναι και στον εμπρησμό της Marfin. Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα. Κανείς δεν πρέπει να την καλύπτει. Είναι επικίνδυνη η άποψη ότι υπάρχει καλή και κακή βία ή ότι είναι ηθική η βία στις Σκουριές. Η δημοκρατία υπονομεύεται χωρίς ήπιο κλίμα. Ευθύνη όλων είναι λοιπόν να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων. Ορμητήρια κουκουλοφόρων εντοπίζονται και εξουδετερώνονται κάποιοι ενοχλούνται ας ενοχλούνται, όσο το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώνεται και οι νεοναζί θα απομονώνονται». Με λίγα λόγια ο Σαμαράς δήλωσε ότι κάποιοι ανέχονται την "άλλη βία" ή το "άλλο άκρο", το οποίο κατασκευάζεται στα σκοτεινά υπόγεια της κυβερνητικής εξουσίας και έδωσε το περίγραμμα της πολεμικής που θα αναπτυχθεί σε βάρος της Αριστεράς, αλλά και όσων πολιτικών δυνάμεων αντιτίθενται στην λαοκτόνα κυβερνητική πολιτική. Τι είπε λοιπόν ο Σαμαράς;«Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην καλή και κακή βία». 

Όμως ο Αντώνης Σαμαράς δεν έμεινε μόνο στις αιχμές του προς την Αριστερά, αφού "πέταξε καρφιά" και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή: Το ακροατήριο πάγωσε όταν ο Σαμαράς δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε ξανά να κυλιστεί η Αθήνα στο χάος», παραπέμποντας στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, μετά την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε απόγνωση. Ενώ μετά την εξάρθρωση της Χρυσής Αυγής και την ανάπτυξη από πρωθυπουργικούς συμβούλους, θεωρία των δύο άκρων το πρωθυπουργικό περιβάλλον θεωρούσε ότι θα βελτιώνονταν τα ποσοστά της ΝΔ, εν τούτοις αυτά έμειναν στάσιμα με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ήδη η γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ. Εκτός αυτού, πολλά είναι τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, τα οποία έχουν καταδικάσει την "θεωρία των δύο άκρων", αλλά και την στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να την εισάγει στον δημόσιο διάλογο. 

Είναι προφανές πλέον ότι το κόμμα Σαμαρά οδεύει σε εκλογική συντριβή, όποτε και αν γίνουν εκλογές. Εκτός αυτού κύκλοι εντός της Νέας Δημοκρατίας ήδη συζητούν για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του πρωθυπουργού, μιας και θεωρούν ότι ο Σαμαράς είναι άλλος ένας αναλώσιμος μνημονιακός πρωθυπουργός και θα οδηγήσει σύντομα το κόμμα σε συρρίκνωση αντίστοιχη με εκείνη του ΠΑΣΟΚ.

Μην έχοντας άλλα "πολιτικά όπλα στα χέρια του", με μοναδικό του στήριγμα την παρέα του που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός καταφεύγει σε εμπρηστικού και διχαστικού χαρακτήρα ομιλίες, την στιγμή που η πολιτική την οποία ακολουθεί διαλύει τον κοινωνικό ιστό και βυθίζει τη χώρα στην ύφεση καταστρέφοντας την οικονομία της. Με μόνο στόχο να γαντζωθεί στην εξουσία ο πρωθυπουργός προσπαθεί να διχάσει τον ελληνικό λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου