Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

¨Ξεβράκωσαν¨ τον ¨βασιλιά¨ του λεγόμενου ¨success story¨

Του Γιάννη Λαϊνιώτη*

«Ξεβράκωσαν» τον «βασιλιά» του λεγόμενου «success story»
Δυο «ξεβρακώματα», το ένα εκ του εσωτερικού και το άλλο εκ του εξωτερικού, έφαγε πρόσφατα, και μάλιστα σχεδόν την ίδια μέρα, η συγκυβέρνηση των πιστών υπηρετών της τρόικας.
Δυο «ξεβρακώματα» που αποκαλύπτουν πλέον «γυμνό» τον «βασιλιά» του «success story» στα μάτια του γονατισμένου ελληνικού λαού, ο οποίος απειλείται τώρα με νέα μέτρα!
Το ένα «ξεβράκωμα» ήλθε από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο σε μια έκθεση του – «βόμβα» τονίζει ότι από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πολυδιαφημιζόμενη επιστροφή στις αγορές δεν θα είναι εφικτή με ανεκτούς όρους!
Με άλλα λόγια, τονίζεται κατηγορηματικά, ότι η Ελλάδα δεν θα είναι εύκολο να δανεισθεί με λογικούς όρους από τις αγορές για να καλύψει το «κενό» αυτό, δηλαδή για να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια.
Και πώς να είναι εφικτή η προσφυγή στις αγορές, λέω εγώ τώρα που δεν είμαι «γραμματιζούμενος» και μεγάλος οικονομολόγος, όπως ο κ. Στουρνάρας, όταν το επιτόκιο δανεισμού στις αγορές για τα δεκαετή ομόλογα διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή σχεδόν στο 10%;
Επιπλέον, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκτιμά ότι «μια νέα δανειακή σύμβαση για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού δίνει μόνον προσωρινή λύση για ένα- δύο χρόνια και αναβάλλει την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος που είναι ο όγκος του δημοσίου χρέους της χώρας».
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, χαρήκαμε για τη γνωριμία! Και τώρα, λοιπόν, τι κάνουμε; Στο σημείο αυτό ήλθε το άλλο «ξεβράκωμα», από το ΔΝΤ, που είναι ένας εκ των εθνικών δανειστών - ξένων νταβατζήδων, το οποίο σε δική του έκθεση, που προκαλεί σοκ και δέος για την Ελλάδα, απαιτεί μέτρα της τάξεως των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρθούν, λέει, μέσα στο 2014! Θεωρώντας μάλιστα αναπόφευκτο ένα νέο «κούρεμα» του δυσβάστακτου και μη βιώσιμου (και κατά τον κ. Σταϊκούρα) χρέους.
Αυτά, λοιπόν, τα δύο «ξεβρακώματα» που έφαγε η συγκυβέρνηση της τρόικας του εσωτερικού, ήλθαν να δείξουν ότι τα ψέματα της τελειώνουν, αν δεν έχουν ήδη τελειώσει. Βέβαια, για να λέμε και του κοσμάκη που υποφέρει το δίκιο, τα συγκεκριμένα «ξεβρακώματα» δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτό που έχει φάει ο ελληνικός λαός, ο οποίος αντί για «success story» ζει το απόλυτο «success zori» και βλέπει ότι οι αιματηρές θυσίες του πήγαν στράφι σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά που έχει τραβήξει και συνεχίζει να τραβάει, τώρα έρχονται να του πουν, και από μέσα και από έξω, ότι θα πρέπει να γονατίσει για μια ακόμη φορά! Μόνο που αυτό δεν θα ξανασυμβεί!
Και για το λόγο αυτό, και καθώς ο «δήθεν» πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει δεσμευτεί ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα (αυτό κι αν είναι ανέκδοτο) θα πρέπει ο υπερήφανος λαός να κληθεί να δώσει, το συντομότερο δυνατό, στις κάλπες, τη δική του ετυμηγορία για να στείλει στον αγύριστο τους αφεντάδες της τρόικας και τα πιστά σκυλιά τους!





* Ο Γιάννης Λαϊνιώτης είναι υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου