Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Με απόλυση απειλούνται 800 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Με απόλυση απειλούνται 800 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Τελειώνει ο ΟΣΕ τουλάχιστον με την σημερινή του μορφή, καθώς μόλις ολοκληρωθεί η παραχώρηση της συντήρησης των υποδομών του οργανισμού σε ιδιώτες αναμένεται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές, με περίπου 800 εργαζόμενους να απειλούνται με απόλυση.

Στην ομάδα «υψηλού κινδύνου», βρίσκονται κυρίως όσοι εργάζονται στη γραμμή οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 550 άτομα, οι τεχνίτες που υπολογίζονται σε 250 άτομα αλλά και αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι και μηχανικοί, οι οποίοι θα συμπαρασυρθούν από το ντόμινο της μείωσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας, αναφέρει το Εθνος.
Η διοίκηση του οργανισμού προσπαθεί να; τους καθησυχάσει υποστηρίζοντας πως οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες και ότι το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να τοποθετηθεί στους τομείς της σηματοδότησης, ωστόσο οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ τον τελευταίο καιρό βρίσκονται «στα κάρβουνα» καθώς υπάρχει απειλή εκατοντάδων απολύσεων.
Αυτή τη στιγμή εργάζονται στον ΟΣΕ 600 άτομα στον τομέα της κυκλοφορίας, 550 στη συντήρηση των γραμμών, 250 τεχνίτες και 180 διοικητικοί υπάλληλοι

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου