Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

«Νίπτει τας χείρας του» ο Άρειος Πάγος για τις εφόδους στα σπίτια φορολογουμένων

«Νίπτει τας χείρας του» ο Άρειος Πάγος για τις εφόδους στα σπίτια φορολογουμένων 

Με γνωμοδότηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκου Παντελή -η οποία ωστόσο δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα- θα αντιμετωπιστεί, όπως όλα δείχνουν, το μείζον ζήτημα που προέκυψε μετά την πρόσφατη γνωμοδότηση-«βόμβα» του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), που άναψε το «πράσινο φως» για την έφοδο ελεγκτικών αρχών, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, σε σπίτια και γραφεία φορολογούμενων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο.


Και αυτό, γιατί η διοικητική Ολομέλεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου -που συνεδρίασε σήμερα για το θέμα αυτό- έκρινε πως δεν είναι αρμόδια να αποφανθεί αν η έφοδος στην κατοικία ή την επαγγελματική έδρα των φορολογουμένων μπορεί να διενεργηθεί μόνο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.

Σχετικό ερώτημα είχε σταλεί στον Άρειο Πάγο από το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με την οποία έκρινε ότι είναι αναρμόδια να αποφανθεί ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-5).

Πάντως, τα μέλη της Ολομέλειας αποφάσισαν να γνωμοδοτήσει για το θέμα αυτό ο κ. Παντελής, αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα. 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου