Ο Παναγιώτης Ρήγας είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τα όσα λέει, σαφώς και δεν είναι τυχαία...
Σήμερα, λοιπόν, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, άφησε να εννοηθεί πως η κυβέρνηση δεν έχει τα 180 κουκιά για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που σημαίνει πως τον Μάρτιο θα υπάρξει εκλογική αναμέτρηση.

Άφησε επίσης να εννοηθεί πως εφόσον ναυαγήσουν οι συζητήσεις με την τρόικα, ίσως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση να γίνει νωρίτερα από τον Μάρτιο!
Ειδικότερα και με αφορμή τη δήλωση Σκανδαλίδη πως πρέπει να τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα πριν τις εκλογές, είπε τα εξής: "Το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης προφανώς θα γίνει πριν τις εκλογές, αν οι εκλογές γίνουν το Μάρτιο, που είναι το απώτερο. Αν οι εκλογές προκύψουν αιφνιδιαστικά και γίνουν τον επόμενο μήνα, προφανώς θα γίνει μια διαδικασία συνεδριακή, η οποία, όμως, δεν μπορεί να έχουμε τη φιλοδοξία να την πραγματοποιήσουμε όπως θέλουμε ούτε το αποτέλεσμα θα είναι αυτό (που θέλουμε)".
Και στο ερώτημα για τις πρόωρες εκλογές, είπε τα εξής: "Είναι υπαρκτότατος ο κίνδυνος, για διάφορους λόγους. Θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και αυτοκτονικό για την κυβέρνηση, αν η ίδια το προκαλέσει. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα προκληθεί τέτοιος κίνδυνος και δεν θα υπάρξει τέτοιο ατύχημα, διότι δεν εξυπηρετεί κανέναν. Αν ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και υπάρξει αδιέξοδο, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Εμείς, έχουμε προδιαγράψει τα βήματά μας από εδώ και πέρα. Αν αυτό φανεί ότι είναι αδιέξοδο, δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση...".

parapolitika.gr