Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ: ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΕΠΤΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ



Σακελλαρίδης: Στο κοινοβούλιο οι επτά μεταρρυθμίσεις
Το δρόμο για το ελληνικό κοινοβούλιο έχουν πάρει οι προτάσεις-μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, μετά το «πράσινο» φως που άναψε το χθεσινό (9/3) Eurogroup, όπως τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να κουνήσει για μία ακόμη φορά... μαντήλι στον τρόικα, συμπληρώνοντας: «Το ζήτημα με τα τεχνικά κλιμάκια είναι ότι πλέον αλλάζουμε επίπεδο συζήτησης.
Το επίπεδο της συζήτησης διεξάγεται πρώτα απ' όλα σε πολιτικό επίπεδο με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και από την άλλη σε επίπεδο τεχνικό, όταν χρειάζεται εξειδίκευση διαφόρων ζητημάτων».
Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι τα νομοσχέδια που θα πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς θα είναι αυτά που αφορούν τα δημοσιονομικά, διευκρινίζοντας ότι «από εκεί και πέρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απόλυτη εξουσία και βούληση να αποφασίζει από μόνη της γι΄αυτά».
Όσον αφορά στην αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για το νομοσχέδιο σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα ψηφιστεί.
Ακολούθως, αφού στήριξε τον Γιάνη Βαρουφάκη, διέψευσε τις φήμες περί αντικατάστασής του από τον Γιάννη Δραγασάκη, για να καταλήξει: «Η κυβέρνηση στηρίζει απολύτως τον υπουργό Οικονομικών και πιστεύει ότι μπορεί και διαπραγματεύεται και να εκφράζει τις απόψεις του ελληνικού λαού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους χώρους και τους θεσμούς όπου εκπροσωπεί την Ελλάδα. Η επιλογή της είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης και με αυτόν θα πορευτούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου