Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Ρεχακλής έγινε… Μερκεκλής

o-rexaklis-egine…-merkeklis


Είναι ο άνθρωπος που ανέβασε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Ο ηγέτης που την καθοδήγησε στο μεγαλύτερο θρίαμβο όλων των εποχών. Ο Οτο Ρεχάγκελ, ο πιο επιτυχημένος ομοσπονδιακός προπονητής που έφερε την ευρωπαϊκή κούπα στην Ελλάδα, «ξαναχτυπά».

Αυτή τη φορά, όμως, δεν ξέρω αν θα του βγει σε καλό, όσο αγνές κι αν είναι οι προθέσεις του… Ρεχακλή που λατρεύτηκε σαν Ολυμπιονίκης και έβαλε το όνομά του δίπλα σε εκείνα… εθνικών ευεργετών. Αναφέρομαι, φυσικά, στο «ναι» του Γερμανού τεχνικού στην πρόταση της Ανγκελα Μέρκελ να αναλάβει τη βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων. 

Ο Ρεχάγκελ ξέχασε κάτι βασικό, ότι ο Ελληνας ξεχνάει. Είναι στιγμές που λειτουργεί σαν τον πιο αχάριστο, δηλαδή εκείνον που έχει βοηθηθεί. Νωπός ήταν ακόμη ο θρίαμβος όταν κάποιοι πολέμιοι του «Χερ Ότο» επιχειρηματολογούσαν με τη θεά τύχη, την «πόρνη» μπάλα, τον… ύπνο του Θεού με τα χαλασμένα ξυπνητήρια και –βεβαίως- την αμυντικογενή τακτική του που μόνο σε θεαματικό, όπως άλλωστε έχουμε συνηθίσει εδώ στην Ελλάδα, ποδόσφαιρο δεν παρέπεμπε. 

Σκεφτείτε, λοιπόν, τι έχει να ακούσει τώρα ο Ρεχάγκελ.

Πόσω μάλλον από τη στιγμή που κάνει «ντεμπούτο» με ατάκες του στιλ «η Μέρκελ είναι καλόκαρδη και έξυπνη». Σαφώς και είναι πανέξυπνη, θα λέγαμε εμείς. Εως και ραδιούργα θα προσθέταμε. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι μια πρωία θυμήθηκε ένα αγαπητό στην Ελλάδα πρόσωπο ως εθιμοτυπικό συνδετικό κρίκο; 

Αυτό για το οποίο αμφιβάλουμε είναι ο βαθμός του… IQ που κρύβει μια τόσο παρακινδυνευμένη απόφαση, όπως αυτή του πρώην εθνικού κόουτς. Να βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι και να προσπαθεί να πείσει έναν λαό ότι η Καγκελάριος που φροντίζει επιμελώς για τη δυστυχία του, το κάνει… από την καλή της την καρδιά. 

Είναι, βρε Οτο, σα να προσπαθείς να πείσεις ότι ο Χαριστέας έχει το ίδιο ποδοσφαιρικό μπόι με τον Ιμπραϊμοβιτς. Ένα κράξιμο να το περιμένεις… 

Πηγή:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου