Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

CNBC: Aποκομμένη από την Ευρώπη, η Ελλάδα στρέφεται στη Σ. Αραβία

Την ώρα που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι διαφωνούν ανοιχτά στο ενδεχόμενο να λάβει η Ελλάδα νέο πακέτο βοήθειας, η χώρα στρέφεται στον Πρίγκιπα της Σουηδικής Αραβίας Alwaleed bin Talal, για επενδύσεις, αναφέρει το CNBC.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Σαουδάραβα πρίγκπιπα με τον οποίο "συζήτησε επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα".

Σημειώνεται ότι ο Alwaleed bin Talal κατέχει μερίδια σε Citigroup και Apple και κατατάσσεται από το Forbes στην 26η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.


Πάντως κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες στο Reuters ότι στην ατζέντα της χθεσινής συνάντησης δεν τέθηκε το θέμα των επενδύσεων.

Θ. Βαμβακίδης (Merrill Lynch): Ελάφρυνση χρέους τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Συναλλάγματος της Merrill Lynch, Θ. Βαμβακίδη, «υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό το 2014 και το 2015 και αυτό πρέπει να καλυφθεί».

«Αν οι Ευρωπαίοι δεν προσφέρουν μια ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας τουλάχιστον 10% του ΑΕΠ, δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της», πρόσθεσε.

Και σημείωσε ότι, οι Ευρωπαίοι χρειάζεται να παρέχουν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, το πρόβλημα είναι ο σχεδιασμός του προγράμματος στήριξης. «Το πρόγραμμα υποθέτει ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 4,5% και θα το κρατήσει για 20 χρόνια. Καμία χώρα δεν το έχει κάνει ποτέ αυτό, είναι αδύνατο», τόνισε.





Capital.gr

2 σχόλια:

  1. ti malakies pali apo tis poutanes tou CNBullShit...

    as doun ligo ta dika tous xalia...

    Together with the "bail out/QE" of the so-called bank of "england" IT IS NOW NEARER 20 TRILLION... http://beforeitsnews.com/alternative/2013/07/audit-of-the-federal-reserve-reveals-16-trillion-in-secret-bailouts-2-2724544.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oh, and then there's this...
    http://rt.com/usa/us-debt-study-hamilton-economy-103/

    ΑπάντησηΔιαγραφή