Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Νέα σενάρια, καινούργιες ιστορίες...

Σταύρος Ψυχάρης, Γιάννης Αλαφούζος  
 Χθες κυκλοφόρησε η φήμη πως ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε από τον Σταύρο Ψυχάρη τα «Νέα», τη μία από τις δύο εφημερίδες του ΔΟΛ. Το «πήρε» βέβαια είναι σχετικό. Τι σημαίνει «πήρε» από μια... επιχείρηση που είναι καταχρεωμένη στις τράπεζες;


Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να ανέλαβε, όπως διαβάζουμε, «το management, τη διαχείριση και την ανάπτυξη του φύλλου» όταν ακόμα και ο τίτλος του είναι δεσμευμένος στις τράπεζες;
Δεν ξέρουμε αν όντως υπήρξε ή θα υπάρξει συμφωνία του ισχυρού (;) ανδρός του ΔΟΛ με τον Γιάννη Αλαφούζο. Είναι γεγονός πως ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ επισκέφθηκε κάποιες μέρες συνεχόμενα τα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου προκειμένου να συζητήσουν διάφορα πράγματα με τον Σταύρο Ψυχάρη.
Το σκηνικό πάντως εκτυλίσσεται ως εξής, το τελευταίο διάστημα. Καλεί ο Ψυχάρης τον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1 κατ’ αρχάς και συζητούν για το μέλλον του ΔΟΛ.
Ολως τυχαίως η συνάντηση αφήνεται να διαρρεύσει στον Τύπο ώστε να γίνει γνωστή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα. Κλίμα, όχι μόνο στην αγορά που βοά για τα οικονομικά προβλήματα του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά και ανάμεσα στους εργαζομένους του Συγκροτήματος που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και έχουν αρχίσει να ξεσηκώνονται. Καμία εξέλιξη ωστόσο με τον Κυριακού, δεν προχώρησε κάτι.
Περνούν οι μέρες και γίνεται γνωστή, πάλι από διαρροές, νέα συνάντηση του Σταύρου Ψυχάρη, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αυτή τη φορά. Ενδιαφέρεται για το «Βήμα FM» μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού λένε, μέχρι και για ποσά έγραψαν κάποιοι, 100 χιλιάδες η διαφορά που τους χώριζε για συμφωνία.
Αστείο ποσό για έναν ραδιοσταθμό. Τίποτε κι εδώ, νέα καθυστέρηση για τον Ψυχάρη, νέο κέρδος χρόνου απέναντι σε όλους και, πρωτίστως, στους εργαζομένους.
Τώρα το παραμύθι έχει νέο δράκο και αυτός ονομάζεται Γιάννης Αλαφούζος. Oι διαρροές κάνουν λόγο για τα «Νέα», γλυκοκοιτάζει την ιστορική εφημερίδα ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ. Νέα σενάρια, καινούργιες ιστορίες, ξανά καθυστερήσεις. Πληροφορίες θέλουν τον Αλαφούζο να έφυγε μάλλον πιο μπερδεμένος μετά τις συγκεκριμένες συναντήσεις παρά με πιο ξεκάθαρη γνώση για το τι ακριβώς θέλει ο Ψυχάρης.
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ βρίσκονται σε εξαιρετικά άσχημη φάση. Η καθυστέρηση στη μισθοδοσία έχει φτάσει πλέον τους τέσσερις μήνες και το τοπίο μοιάζει πιο θολό ακόμα και σε σύγκριση με τη διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση για το τέταρτο μνημόνιο.
Χώρια που ο Σταύρος Ψυχάρης έχει και μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη, θεωρείται ύποπτος για φοροδιαφυγή από την Εφορία και ήδη η υπόθεση πέρασε στα χέρια εισαγγελέα.
Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου