Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

«Τάπα» Παυλόπουλου για Ίμια: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει γκρίζες ζώνες

«Τάπα» Παυλόπουλου για Ίμια: Η Συνθήκη της Λωζάνης δεν αφήνει γκρίζες ζώνες 

Σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τα Ίμια έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η Συνθήκη της Λωζάνης, μέγα επίτευγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου ισχύει και θα ισχύει στο διηνεκές», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τα Χανιά, όπου βρίσκεται για της εορταστικές εκδηλώσεις της ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

«Ισχύει στο ακέραιο και δεν αφήνει περιθώριο για καμία γκρίζα ζώνη», υπογράμμισε.
Ενώ διευκρίνισε πως το μόνο που μένει να διευθετηθεί είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες προκλήσεις και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των Ιμίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «οι προκλήσεις αυτές βάλλουν ευθέως κατά του Διεθνούς Δικαίου».
«Στις προκλήσεις δεν θα απαντήσουμε με προκλήσεις αλλά και δεν θα τις δεχθούμε. Οι προκλήσεις θα έχουν την απάντηση που πρέπει και όποια άλλη απάντηση χρειαστεί», επισήμανε.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να απευθυνθεί και στους εταίρους της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλώντας τους γι’ άλλη μια φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ».
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, επανέλαβε ότι δεν είναι αποδεκτή λύση με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις και τόνισε ότι «αν δημιουργηθεί προηγούμενο στην Κύπρο αυτό θα ισχύσει και για άλλες χώρες. Και ο νοών νοείτω».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου