Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σειρά για τους Μαντέλη, Παπαντωνίου και Καρχιμάκη...Πιπέρι στο στόμα του Καμμένου που μίλησε για την εγκληματική οργάνωση ΠΑΣΟΚ!!!



Νέους αλλά και παλιούς φακέλους με «πρωταγωνιστές» πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς και σκάνδαλα ανοίγουν οι εισαγγελείς. Μετά τον άλλοτε κραταιό υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για τις «χρυσές» μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα τη δικαστική... σκυτάλη παίρνουν 3 πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. 

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη ο οποίος αναμένεται σύντομα να δικαστεί για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου για τον οποίο το ΣΔΟΕ έστειλε πόρισμα στη δικαιοσύνη σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία του αλλά και τον πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας.


Ειδικότερα:
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης πρόκειται να δικαστεί στις 11 Νοεμβρίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα για ξέπλυμα χρήματος από τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού, συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ' εξακολούθηση και παθητική δωροδοκία. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην υπουργός έλαβε 450.000 μάρκα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens για την έγκριση της σύμβασης 8002 για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ.
Το ποσό αυτό το οποίο ο Τάσος Μαντέλης βάφτισε «προεκλογική χορηγία» εμβάστηκε τμηματικά (200.000 και 250.000 μάρκα το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του, Γ. Τσουγκράνης στη Γενεύη με τον κωδικό «Α. Rocos».

Μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εκτός του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγκράνη, η Αντωνία Μάρκου (παρένθετο πρόσωπο), ο Ηλίας Γεωργίου, γενικός διευθυντής της Siemens επί δεκαετία, καθώς και ο Αριστείδης Μαντάς, στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εισαγγελική έδρα θα βρίσκεται ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ήταν αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των δικαστικών Αρχών όσο και του ΣΔΟΕ, το οποίο ερεύνησε το σύνολο της περιούσιας του (ακίνητα και λογαριασμούς), μετά από εισαγγελική παραγγελία της εισαγγελέως, κ. Πόπης Παπανδρέου, η οποία διενεργεί έρευνα για σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ήδη το σχετικό πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς διαφθοράς οι οποίοι και θα αποτιμήσουν το σύνολο των στοιχείων της προανακριτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν από αυτά προκύπτει ή όχι η τέλεση αξιοποίνων πράξεων . Σημειώνεται ότι η έρευνα του ΣΔΟΕ διήρκησε 2,5 χρόνια και αφορούσε τα έτη 2000 - 2010.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης καλείται να απολογηθεί στις 8 Νοεμβρίου για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας. Κατηγορία η οποία συνδέεται με την υπόθεση των υποκλοπών που έχει συνενωθεί με τη δικογραφία για το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του Μιχάλη Καρχιμάκη ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας «στην Αθήνα εντός του έτους 2005 με πρόθεση προκάλεσε τη συγκατηγορούμενή του Α.Π να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες για την ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, που επιβάλλεται να κρατηθούν απόρρητα έναντι άλλων κυβερνήσεων...».

Ήδη ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της πράξης έχει απολογηθεί. Πρόκειται για υπάλληλο της ΕΥΠ η οποία αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η δίωξη στηρίζεται σε αναφορά που έχει συντάξει υπάλληλος της ΕΥΠ στην οποία μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η συνάδελφός της τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη. Η ίδια πάντως, απολογούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου