Θέμα:«Ο στρατιωτικός διοικητής της Σάμου σταμάτησε την τουρκική «απόβαση» στη μαρίνα του νησιού.»
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας κατέθεσε η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα, σχετικά με την τουρκική «απόβαση» στο νησί της Σάμου, και συγκεκριμένα για την προσπάθεια απόκτησης της μαρίνας του νησιού από Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία.
Στην ερώτησή της, η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, αναφέρεται στα σχέδια των Τούρκων για διείσδυση στη χώρα μας, μέσω μεγάλων εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ενώ κάνει λόγο για οικονομικό Αττίλα που έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, μέσω της αγοράς μαρίνων.
Τέλος, η κ. Γιαταγάνα κατηγορεί την Κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδίου και θωράκισης της χώρας σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη στη Σάμο, όπου ουσιαστικά η εθνική μας κυριαρχία εξαρτάται από τον πατριωτισμό των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:
1) Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
2) Τον Υπουργό Ανάπτυξης
3) Τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας
Θέμα:«Ο στρατιωτικός διοικητής της Σάμου σταμάτησε την τουρκική «απόβαση» στη μαρίνα του νησιού.»
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στα ΜΜΕ (Κυριακάτικη Δημοκρατία, 13.10.2013) ο στρατός, και συγκεκριμένα ο στρατιωτικός διοικητής του νησιού της Σάμου σταμάτησε την τουρκική απόβαση στο νησί.
Ειδικότερα, ο Τούρκος μεγαλοεπιχειρηματίας, Ραχμί Κοτς, υπέβαλε πρόταση να αποκτήσει τη μαρίνα του Πυθαγορείου της Σάμου. Η εισήγηση όμως του διοικητή, που ευτυχώς απαιτείται, ήταν αρνητική και έτσι αποφεύχθηκε η απόκτηση του 100% του Πυθαγορείου από τον Τούρκο επιχειρηματία την τελευταία στιγμή.
Ο εν λόγω Τούρκος δισεκατομμυριούχος έχει ήδη αποκτήσει το 50% της Μαρίνας της Μυτιλήνης από κοινού με τον Έλληνα επιχειρηματία Κουτσολιούτσο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες επιχείρησε να αποκτήσει και το 100% των μετοχών της μαρίνας, όμως ο Έλληνας επιχειρηματίας αρνήθηκε. Έτσι ο κ. Κοτς έμεινε με το 50% προς το παρόν της μιας μαρίνας της Μυτιλήνης και προσώρας η μαρίνα της Σάμου παραμένει εκτός ιδιωτικοποίησης.
Οι Τούρκοι όμως έχουν εισβάλει για τα καλά στις ελληνικές μαρίνες και στις ελληνικές θάλασσες. Άρχισαν σιγά σιγά με τουριστικά σκαφάκια που πηγαινοέρχονταν σε Κω, Ρόδο, Σάμο, ενώ προσπάθησαν στη συνέχεια να φτιάξουν στόλο κρουαζιέρας για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα μικρασιατικά παράλια. Προσφάτως έχουν επιδοθεί στην αγορά των μαρίνων της Ανατολικής Μεσογείου. Με διάφορες συμπράξεις ο οικονομικός Αττίλας έχει εξαπλωθεί στη Μαρίνα του Φλοίσβου, στις Μαρίνες στα Γουβιά της Κέρκυρας, στη Μαρίνα της Λευκάδας και στη Μαρίνα της Ζέας. Με την εξαγορά μάλιστα κάποιων μαρίνων από ελληνικό όμιλο, ο τουρκικός όμιλος αύξησε το δυναμικό του από τις 5.143 στις 8.489 θέσεις σε μαρίνες σε Τουρκία, Κροατία και Ελλάδα.
Ο εν λόγω Ομιλος, στον οποίο συμμετέχει και το πανίσχυρο Μετοχικό Ταμείο Στρατού της Τουρκίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές εταιρίες συμμετοχών. Δραστηριοποιείται ενεργά στον τουρισμό, στην κτηματαγορά, στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στα αυτοκίνητα, στις κατασκευές, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας και στα έργα εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο τουρκικός όμιλος διαθέτει 150 εταιρίες και επενδύει πάντοτε όπου η Τουρκία προωθεί στρατηγικούς αντικειμενικούς σκοπούς. Τέτοιοι είναι οι σκοποί που αφορούν στη διείσδυση και τον έλεγχο κρατών που μπορεί να διαδραματίσουν δορυφορικό ρόλο προς αυτήν.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1) Απέναντι στο τουρκικό σχέδιο για έλεγχο όλων των κομβικών σημείων στο Αιγαίο και στην ελληνική επικράτεια, υπάρχει ελληνικό σχέδιο αναχαίτισης των τουρκικών βλέψεων;
2) Είναι δυνατό να εξαρτάται η εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια μόνο από τον πατριωτισμό και την ευθιξία των στρατηγών και των ενόπλων δυνάμεων; Πρέπει να ελπίζουμε ότι μόνο από αυτούς μπορεί να αντιτάσσεται κανένα όχι; Υπάρχει περίπτωση να ακουστούν όχι από πολιτικής σκοπιάς και θέσης;
3) Αν παρελπίδα κάποιος εξ αυτών των στρατιωτικών διοικητών, για παράδειγμα, δεν γνωρίζει ότι πίσω απο την ενδιαφερόμενη εταιρία κρύβονται τουρκικά συμφέροντα ή χρηματιστεί και εισηγηθεί θετικά, θα περάσουν οι μαρίνες των ακριτικών νησιών μας σε τουρκικά χέρια; Σοβαρολογείτε κύριοι; Πρέπει άμεσα να θωρακίσετε την άμυνα σε κάθε επίπεδο της χώρας και να λάβετε μέτρα που θα αποτρέπουν τέτοιο ή ανάλογο κίνδυνο.
4) Διαπιστώνετε τώρα ότι οι ενστάσεις μας για το ξεπούλημα των λιμανιών και των μαρίνων σε ξένους ιδιώτες ανεξαιρέτως, κατ’ εντολή των δανειστών μας, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να βλάψουν ακόμη και την εθνική μας ακεραιότητα. Τί σκοπεύετε να πράξετε επ’ αυτού;
5) Θα βγάλετε επιτέλους από τη διαπραγμάτευσή σας σημαντικά στοιχεία του ελληνικού έθνους και της ελληνικής αξιοπρέπειας, όπως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, η ΕΥΑΘ και η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ, η υγεία και η παιδεία μας;
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2013
Η ερωτώσα Βουλευτής
Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα,
Ανεξάρτητοι Έλληνες-Α’ Θεσσαλονίκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου