Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ξαφνικός θάνατος

 

 Το θέμα των πλειστηριασμών συζητήθηκε εκτενώς στη δίωρη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρχει πρόταση για μια νέα ρύθμιση, που θα αποτρέψει το νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014.



«Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία θα αποκαλυφθούν» σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΑΝ μετά τη συνάντηση.

Επίσης, όπως σχολίαζαν οι ίδιοι παράγοντες, η λύση που θα προωθηθεί «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν σιγή ασυρμάτου για τις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσουν ξαφνικά μέχρι το τέλος του χρόνου, όταν θα λήξει η περίοδος προστασίας από τους πλειστηριασμούς.

Τελικά, για τις εμπορικές μισθώσεις αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα συνεδρίαση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση, ενώ το ΥΠΑΝ πιέζει ώστε οι νέες ρυθμίσεις να αφορούν στις νέες μισθώσεις. 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου