Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η Δημοκρατία στον Πάγο


Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Αμάσητα καταπίνουμε όσα εγκληματικά συμβαίνουν έχοντας επικεντρωθεί στα καθημερινά μας προβλήματα. Όσο εμείς μετράμε τις δεκάρες μας έχοντας τον πέλεκυ των (παρα)νόμων πάνω από το κεφάλι μας, οι τρομοκράτες ξεσκίζουν χωρίς καμία αντίσταση τα θεμέλια που θεωρούμε ότι θα μείνουν στέρεα ακόμα κι αν όλα γκρεμιστούν ξαναχτίζοντας αυτόν τον τόπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες ξεθεμελίωσε με μία του διαταγή το βασικό συστατικό της κοινωνικοπολιτικοοικονομικής σταθερότητας της χώρας. Έστησε στο σκαμνί του Αρείου Πάγου πέντε Δημάρχους. Το προπέτασμα καπνού για αυτή την άκρως φασιστική απόφαση της Πολιτικής και Δικαστικής Εξουσίας της χώρας είναι ότι οι συγκεκριμένοι Δήμαρχοι δεν έστειλαν τις λίστες δημοτικών υπαλλήλων προς αξιολόγηση για την νόμιμη μονιμότητά τους.

Όμως, η αιτία είναι άλλη και πολύ ξεκάθαρη. Όλα τα ονόματα, δικαιολογητικά, πτυχία, τι ώρα κατούρησαν και πότε την κοπάνησαν από το γραφείο όλων των υπαλλήλων των Δήμων της χώρας βρίσκονται από την ημέρα πρόσληψής τους στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οι λίστες διανθίζονται πάντα με το ανάλογο ρουφιανιλίκι «συναδέλφων» του αντιπάλου Δημάρχου που τους διόρισε ή του κομματάρχη που τους έβαλε σε δουλειά. Άρα ο υπουργός ψεύδεται. Έχει ό,τι θέλει όποτε το θέλει χωρίς να βάζει αιρετούς εκπροσώπους να κάνουν τον ρουφιάνο και το «καλό παιδί» της εξουσίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέχθηκε από τους ξένους εργοδότες του να ξεκινήσει έναν πόλεμο ενάντια στην ίδια την Δημοκρατία. Διότι πρώτος βαθμός του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η Αυτοδιοίκηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες δεν έστειλε ως κατηγορούμενους 5 Δημάρχους αλλά 5 άμεσους εκπροσώπους της Δημοκρατίας. Με απλά λόγια κατηγόρησε την Δημοκρατία για το δικαίωμα να πράττει δημοκρατικά και ανεξάρτητα (έστω και εικονικά) από την κεντρική κομματική εξουσία.

Το να βγάζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε έναν κλάδο υπαλλήλων που ακόμα αρμέγουν μισθούς επειδή εμείς καταστραφήκαμε, απλά πέφτουμε στην παγίδα που μάς έστησαν οι ίδιοι οι καταστροφείς μας. Οι καλοβολεμένοι κομματοθρεμμένοι υπάλληλοι έναντι σε εμάς τους έντιμους. Αυτό είναι το παιχνίδι που έστησε ο Κυριάκος ως πρώτος ανέντιμος υπάλληλος του Κράτους και εμείς συζητάμε στα καφενεία για τον Μήτσο της Μαρίας που «καλά να πάθει που τον έχωσε το κόμμα αν και δεν το άξιζε στο Δήμο». Όμως δεν βλέπουμε αυτό που ο υπάλληλος Μητσοτάκης κάνει στην ίδια την πατρίδα, στην ίδια την Δημοκρατία δηλαδή σε όλους τους πολίτες της χώρας.

Ο Κυριάκος σού αφαιρεί την ίδια την Δημοκρατία διότι αυτή την φορά οι δήμαρχοι είναι κατηγορούμενοι με εισαγγελική εντολή για τις λίστες που δεν έστειλαν και αύριο θα είναι υπόδικοι για τις λίστες των δημοτικών εκτάσεων που δεν απέστειλαν, τις λίστες των σχολείων που είναι κάτω από την επιτήρησή τους, τους αριθμούς υδρόμετρων που έχουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους και πάει λέγοντας.

Μην ξεχνάμε ότι ο Φούχτελ ως έπαρχος της Ελλάδας ζήτησε λίστες από τους Δημάρχους για τις περιουσίες των Δήμων και το περάσαμε στα ψιλά. Ίσως και να γελάσαμε αλλά δεν θα γελάσουμε όταν γίνει νόμος του κράτους ο κάθε υπάλληλος - υπουργός του Κράτους να στήσει στο σκαμνί (με το δικαίωμα που θα του δίνει ο ψηφισμένος νόμος) Δημάρχους γιατί αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία της περιουσίας και του ανθρώπινου δυναμικού του κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος της Ελλάδας.

Τα όργανα της κατάλυσης της Δημοκρατίας δεν ξεκίνησαν όταν καταλύθηκε το Σύνταγμα, ούτε όταν άρχισαν να αναγράφονται στο ΤΑΙΠΕΔ οι δημόσιες εκτάσεις. Η κατάλυση της Δημοκρατίας ξεκίνησε από την στιγμή που ένας υπαλληλίσκος κληρονομικό δικαιώματι υπουργός έστησε την πιο άμεση Δημοκρατία που μπορεί να έχει αυτή την στιγμή η υπό κατοχή Ελλάδα. Από την άλλη, σοβαρές αμφιβολίες για την ποιότητα της Δημοκρατίας που κουβαλάνε οι Δήμαρχοι όλης της Επικράτειας που έστειλαν μετά την διαταγή του Κυριάκου τις λίστες, θα πρέπει να έχουν οι κάτοικοι των Δήμων αυτών.

Αν θέλεις να υποστηρίζεις ότι σου αξίζει η Δημοκρατία και η Ελευθερία πρέπει να βάζεις στην άκρη την μικροψυχία και την στιγμιαία βολική εκδίκηση και να σκέφτεσαι ότι ο τελικός στόχος της κάθε εγκάθετης αντιδημοκρατικής εξουσίας (ακόμα κι αν αυτή στιγμιαία σε βολεύει) δεν είναι άλλος παρά Εσύ.

Πηγή "Στον Τοίχο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου