Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ζωή Γεωργαντά: Ο διεθνής διασυρμός μας από την πολιτική τάξη έχει φτάσει στα όριά του

ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ 


Η αυθαιρεσία και η παρανομία σαρώνει το στελεχιακό δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ

Είναι η συνέπεια της καταπάτησης του Συντάγματος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συνταγματολόγο, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σήμερα δήθεν «δεν μιλάει στους Μνημονιακούς», αλλά είναι αυτός που επέβαλε το απολυταρχικό καθεστώς στην ΕΛΣΤΑΤ υποκλινόμενος στις εντολές του Δεύτερου Μνημονίου.

Είναι η συνέπεια του να διοικείται ο πιο κρίσιμος για την ευημερία μας Οργανισμός από ένα και μόνο άτομο τη στιγμή που όλες οι Στατιστικές Υπηρεσίες στην Ευρώπη διοικούνται από 7-μελή και 11-μελή Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία επί πλέον υπόκεινται στην εποπτεία διαφορετικών 7-μελών και 11-μελών Διοικητικών Συμβουλίων Ανεξάρτητων Στατιστικών Αρχών.

Γράφει η Ζωή Γεωργαντά

Τα στατιστικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών έχουν δομηθεί με άξονα τελείως διαφορετικό από αυτόν που καθόρισε ο κ. Βενιζέλος το 2011 και στηρίζει…

μέχρι σήμερα ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του. Μερικά από τα στοιχεία που θα αναφερθούν παρακάτω τονίστηκαν και από την σημερινή Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο της ΝΔ, κ. Σοφία Βούλτεψη στις 28/2/2012.

Η δομή των Ευρωπαϊκών Στατιστικών Συστημάτων από την οποία έχει εξαιρεθεί η Ελλάδα για ευνόητους σήμερα λόγους είναι η εξής: Υπάρχουν οι Ανεξάρτητες Στατιστικές Αρχές με 5-μελή ή 7-μελή, ή ακόμα 11-μελή Διοικητικά Συμβούλια, εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος της κάθε χώρας. Οι Ανεξάρτητες Στατιστικές Αρχές επιβλέπουν και συντονίζουν το έργο των Εθνικών Στατιστικών Υπηρεσιών (όπως ήταν η πρώην ΕΣΥΕ – Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος). Οι Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες διοικούνται από διαφορετικά 7-μελή ή 11-μελή Διοικητικά Συμβούλια τα οποία συνεργάζονται και λογοδοτούν στις Ανεξάρτητες Στατιστικές Αρχές.

Οι Εθνικές Στατιστικές Υπηρεσίες, που σε μερικές χώρες ονομάζονται Εθνικά Στατιστικά Γραφεία, αποτελούν τις εκτελεστικές υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών Στατιστικών Συστημάτων. Δηλαδή επεξεργάζονται την συλλογή και ανάλυση των δεδομένων από τις στατιστικές έρευνες και μετρήσεις. Στην συνέχεια δημοσιοποιούν τα ευρήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την διαμόρφωση κοινωνικο-οικονομικών πολιτικών από τις κυβερνήσεις. Αν τα στοιχεία είναι λανθασμένα, ή ακόμα χειρότερα παραποιημένα, ασφαλώς και οι κοινωνικο-οικονομικές πολιτικές που θα διαμορφωθούν θα είναι λανθασμένες με πολύ πιθανόν καταστροφικά αποτελέσματα. Όπως στην περίπτωση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2001 και του 2009, τα παραποιημένα στοιχεία οδήγησαν την χώρα μας στην τραγική σημερινή της θέση. Αλλά, δυστυχώς, το κακό με την προγραμματισμένη παραποίηση των στοιχείων συνεχίζεται, εφόσον συνεχίζεται και το απολυταρχικό καθεστώς στην ΕΛΣΤΑΤ. Η αδιαφάνεια των μεθοδολογιών υπολογισμού των στοιχείων, η παντελής έλλειψη στοιχείων για σημαντικούς τομείς της οικονομίας και κοινωνίας και ο πόλεμος στον οποίο έχει επιδοθεί ο μονοκράτορας της ΕΛΣΤΑΤ κατά των επιστημόνων ερευνητών του Οργανισμού δημιουργούν συνθήκες μεσαίωνα στην στατιστική υποδομή της χώρας μας.

Η χρησιμοποίηση των στατιστικών στοιχείων για την διαμόρφωση πολιτικών είναι ο λόγος που ο καθένας κατανοεί γιατί τα στατιστικά στοιχεία και η αντικειμενικότητά τους είναι τόσο σημαντικά για την ευημερία μιας χώρας τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον. Επίσης, τα στατιστικά στοιχεία ευαίσθητων τομέων όπως είναι η άμυνα της χώρας, ή προσωπικά δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας, αποτελούν και ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας ή εθνικού εξευτελισμού. Όπως έχουμε τονίσει παλαιότερα, στη διάρκεια της Κατοχής, οι Γερμανοί έσπευδαν να πάρουν στα χέρια τους τα στατιστικά στοιχεία των χωρών που κατελάμβαναν. Στην Ελλάδα μάλιστα, οι τότε υπάλληλοι της στατιστικής υπηρεσίας έκαψαν τα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού, για να μην πέσουν στα χέρια των κατακτητών – γι’ αυτό και δεν υπάρχει η απογραφή του 1931.

Σήμερα, ο μονοκράτορας της ΕΛΣΤΑΤ, με τις ευλογίες του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, έχει ορίσει αλλοδαπούς, της εμπιστοσύνης του Γερμανού Γενικού Διευθυντή της Eurostat, κ. Ράντερμάχερ, να έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά στοιχεία των ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, ενώ ο ίδιος έχει δώσει τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων από την Απογραφή πληθυσμού 2011 σε ιδιώτες. Το τραγελαφικό είναι ότι το ίδιο άτομο απείλησε το προσωπικό της ΕΛΣΤΑΤ να υπογράψει Δήλωση Στατιστικού Απόρρητου! Η παράνοια και η εξόφθαλμη κακοποίηση των πάντων σε ημερήσια διάταξη στον πιο σημαντικό Οργανισμό της χώρας μας, την ΕΛΣΤΑΤ. Γι’ αυτό οι Δυνάμεις κατοχής σε συνεργασία με τους εγχώριους καρεκλοκένταυρους φρόντισαν να έχουν τον δικό τους άνθρωπο στην ΕΛΣΤΑΤ, αφού φαλκίδεψαν τον εθνικό στατιστικό νόμο ώστε να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι όπου φυτεύονται ό,τι νούμερα επιθυμούν οι κατακτητές που μετέτρεψαν το λίκνο του πολιτισμού σε έρημο της Σαχάρας.

Διαγραμματικά, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, εκτός της θλιβερής περίπτωσης της Ελλάδας, και όχι μόνο οι Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν την παρακάτω οργανωτική δομή του στατιστικού τους συστήματος:

ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ

Διευκρινίσεις του παραπάνω σχήματος:

  • Όλο το στατιστικό σύστημα ελέγχεται από την Βουλή

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής συντονίζει και εποπτεύει την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, τα μέλη του μπορούν να εκφράζουν δημόσια τις απόψεις και επιφυλάξεις τους, καθώς και τις προτάσεις τους για τις μεθοδολογίες, την ορθότητα των μετρήσεων και τον ορθό υπολογισμό των στοιχείων. Ένας αριθμός των μελών του επιλέγεται από την Βουλή. Τα μέλη είναι Στατιστικοί επιστήμονες και ποσοτικοί οικονομολόγοι διεθνούς εμβέλειας.

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής διορίζει έναν αριθμό Επιτροπών Οικονομικού Ελέγχου. Οι Επιτροπές αυτές ελέγχουν και εγκρίνουν τα οικονομικά του Στατιστικού Συστήματος τα οποία προτείνονται από το ΔΣ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

  • Το ΔΣ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ορίζει Επιτροπή Επίσημων Στατιστικών, η οποία φροντίζει για την συλλογή και αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που συλλέγονται από τους διάφορους φορείς των επίσημων εθνικών στατιστικών (πχ Υπουργεία, Οργανισμούς, κοκ). Τα μέλη του εγκρίνονται από το ΔΣ της Ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής και είναι διαφορετικά από τα μέλη του ΔΣ της Ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής.

Τα μάτια μας είναι στραμμένα στο υγιές και αδέκαστο κομμάτι της Ελληνικής Δικαιοσύνης που μόνον αυτή μπορεί σήμερα να βάλει τα θεμέλια για την ηθική ανόρθωση της χώρας μας, με την τιμωρία των ενόχων καταχραστών του Ελληνικού Δημοσίου, των αλχημιστών που έδρασαν κάτω από ξένες επιταγές για την καταρράκωση της εθνικής μας αξιοπρέπειας με άξονα προσωπικά οφέλη, των οικονομικών εγκληματιών που απομύζησαν τον μόχθο της Ελληνικής πληθυσμιακής οντότητας καταληστεύοντας τα Δημόσια Ταμεία, εκμεταλλευόμενοι την περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων, παραπλανώντας τους πολίτες για να τους ληστέψουν, φορτώνοντας στην πλάτη μας το κόστος των πειραματισμών τους με σκοπό τον πλουτισμό τους. Δεν έχει τέλος η λίστα των εγκλημάτων της μεγάλης πλειονότητας της Ελληνικής πολιτικής τάξης ενάντια στους Έλληνες πολίτες που τους πίστεψαν και φρικτά εξαπατήθηκαν.

Ο διεθνής διασυρμός μας από την πολιτική τάξη έχει φτάσει στα όριά του.

Αγαπητοί Έλληνες συμπολίτες, αξίζουμε καλλίτερους κυβερνήτες.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου