Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κυριάκος: Δεν είσαι αντάξια των περιστάσεων - Ρένα: Εγώ δεν διόρισα το σόι μου

Κυριάκος: Δεν είσαι αντάξια των περιστάσεων - Ρένα: Εγώ δεν διόρισα το σόι μου 

 Χαρακτηριστικά πολιτικής βεντέτας τείνει να πάρει η κόντρα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Αντικείμενο της κόντρας των δύο πλευρών, η οποία εντείνεται ήδη από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων των δήμων και των περιφερειών.
Η κυρία Δούρου έχει στο πλευρό της 19 δημάρχους, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές - ελεγκτές που έχουν αναλάβει των έλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που αφορά σε περισσότερους από 200000 υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα στην σημερινή παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης είπε αναφερόμενος στην κυρία Δουρου ότι τα μέχρι τώρα βήματά της δεν δείχνουν αντάξια των περιστάσεων του αξιώματος για το οποίο εξελέγη. Από την πλευρά της η κυρία Δούρου προχθές σε ανάρτησή της στο facebook χωρίς να κατονομάσει όσους την επικρίνουν ανέφερε: "εμείς (...) δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας...".

Συγκεκριμένα η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης στην χθεσινή ανάρτησή της διευκρινίζει πως δεν είναι αντίθετη με τον έλεγχο, όταν αυτός θα αφορά τη γνησιότητα των πτυχίων και σημειώνει: «Η κάλυψη πλαστογράφων αποτελεί ειδικότητα όλων όσοι - επί 40 και πλέον χρόνια - έστηναν το πελατειακό τους κράτος στο δημόσιο". Η κυρία Δούρου αναφέρει πως στην κριτική που της γίνεται εσκεμμένα δεν διευκρινίζεται πως είναι διαφορετικό θέμα ο έλεγχος των πτυχίων από των επανέλεγχο των συμβάσεων και την αξιολόγηση. Μιλώντας για τους επικριτές της που «μπερδεύουν την "αξιολόγηση" με τα πλαστά πτυχία», λέει πως «είναι οι ίδιοι που φέρνουν καραβιές τους συμβούλους στα γραφεία τους».

Επίσης στην ίδια ανάρτηση έκανε λόγο για "εκτόξευση λάσπης ότι δήθεν όσοι απορρίπτουμε την κατ’ όνομα “αξιολόγηση”, καλύπτουμε πλαστογραφίες και παραποιημένα πτυχία» και συμπληρώνει πως η Περιφέρεια Αττικής εγγυάται την τήρηση όλων εκείνων των ενεργειών που διασφαλίζουν τη νομιμότητα «και παράλληλα, βρίσκεται απέναντι στα σχέδια, ανεξαρτήτως ονομασίας, που αποσκοπούν στην αναγκαστική έξοδο χιλιάδων υπαλλήλων για να «βγει» ο αριθμός των απολύσεων που ζητούν οι δανειστές».

«Εάν εμείς που δεν διορίσαμε το σόι και την παρέα μας λέμε ότι η αξιολόγηση είναι ο φερετζές της περαιτέρω υποστελέχωσης κι επομένως της ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών τότε, η γνώμη μας πρέπει να μετρά περισσότερο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά. Η κα Δούρου καταλήγει: «ωραίο το παραμύθι σας, αλλά δεν έχει δράκο. Εμείς δεν διορίσαμε κανέναν, δεν μπορεί να είναι τιμητές του δημοσίου αυτοί που το ξεχαρβάλωσαν».

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το protothema.gr λέγοντας ότι σε περίπτωση άρνησης των αυτοδιοικητικών αρχών και υπαλλήλων, το υπουργείο θα ζητήσει συνδρομή εισαγγελέα.

«Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν».


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου