Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

DW: Δεν τρομοκρατείται πλέον το Βερολίνο από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα

Βερολίνο 

Για υπερβολικές προσδοκίες, από την πλευρά ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ, κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, δημοσίευμα της Deutsche Welle, με αφορμή την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Γερμανία και την συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το Βερολίνο δεν τρομοκρατείται στην ιδέα της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα. 


Συγκεκριμένα, ο πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, Λάζαρος Μηλιόπουλος, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «η κ. Μέρκελ περιορίστηκε να δηλώσει ότι είναι σίγουρη πως σύντομα θα ανακάμψει η οικονομία της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι τα πρώτα δείγματα επιτυχίας γίνονται πλέον ορατά και πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε περαιτέρω τη χώρα», για να προσθέσει ότι «στο πεδίο αυτό οι παρατηρήσεις των δύο πλευρών έχουν ταυτιστεί κατά κάποιον τρόπο. Από την άλλη πλευρά και ο κ. Σαμαράς έχει τονίσει ακριβώς το ίδιο. Πέραν αυτού όμως δεν υπήρχε κάτι το καινούργιο. Πιστεύω ότι ήταν αρκετά νωρίς για να εκφραστούν πράγματα που θα ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς».

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι στο δημοσίευμα της Deutsche Welle τονίζεται ότι ένα πιθανό επιχείρημα, ως «διαπραγματευτικό χαρτί» από την πλευρά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά για αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών στη χώρα, με το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες στην Ελλάδα και αν αυτό τρομοκρατεί το Βερολίνο και τους εταίρους σημειώνεται ότι «δεν τρομοκρατείται η άλλη πλευρά με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για μια λανθασμένη επιδίωξη ή ελπίδα, αν όντως υπάρχει, από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης».

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου