Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

BINTEO-Αποδοκίμασαν τη Δημοκρατία

BINTEO-Αποδοκίμασαν τη Δημοκρατία
BINTEO-Αποδοκίμασαν τη Δημοκρατία
Σε εμπρηστικές και προκλητικές δηλώσεις και ρατσιστικό «παραλήρημα» προχώρησε χθες το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ημέρα – σταθμό για την Δημοκρατία, καθώς συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από την αποκατάστασή της.
Αφορμή η οργάνωση από το κόμμα συσσιτίου μόνο για Έλληνες, κίνηση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ δεν ήταν τυχαία και η ημέρα που επιλέχθηκε από την Χρυσή Αυγή προκειμένου να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, όπως δήλωσε και ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, πριν ξεκινήσει η διανομή τροφίμων στον σταθμό Λαρίσης, μίλησε σε όσους είχαν βρεθεί στο σημείο: «Είναι 24 Ιουνίου και γιορτάζουν λέει τον ερχομό της δημοκρατίας. Γιορτάζουν τον ερχομό της κλεφτοκρατίας, των σκανδάλων, της προδοσίας, τον ερχομό ενός καθεστώτος που κατέβασε την ελληνική σημαία από τα Ίμια, που υπέγραψε το μνημόνιο».

Μάλιστα, την στιγμή όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε τη λέξη Δημοκρατία, οι υποστηρικτές του κόμματός του ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Καθόλου τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι στο μήνυμά του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας έκανε λόγο για «υποχώρηση της Δημοκρατίας»: «Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας. Το μίσος και η βία δεν είναι λύση ούτε απάντηση, είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος», ανέφερε.
Στον σταθμό Λαρίσης η διανομή τροφίμων
Σε κοντινό σημείο από το μέρος που είχε αρχικά προγραμματιστεί έγινε τελικά το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής, όπου και μοιράστηκαν τρόφιμα μόνο για Έλληνες. Η διανομή τροφίμων ξεκίνησε στον σταθμό Λαρίσης στις έξι το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι θα έπρεπε να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Την ώρα της διανομής, άνδρες που φορούσαν μαύρα μπλουζάκια με το σήμα του κόμματος είχαν σχηματίσει «αλυσίδα» γύρω από τους ανθρώπους που είχαν μαζευτεί.
Το συσσίτιο αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στην πλατεία Αττικής, ωστόσο με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στο συγκεκριμένο σημείο και στους γύρω δρόμους. Την πράξη αυτή επικρότησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο όποίος δήλωσε ότι «η ουσία είναι ότι η πόλη πρέπει να λειτουργεί με κανόνες. Και όταν οι δημόσιοι χώροι, των οποίων την ευθύνη έχει ο Δήμος, χρησιμοποιούνται για κάποιο σκοπό, είτε αυτός είναι συσσίτιο είτε είναι συναυλία είτε οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται άδεια από την Δήμο».
Με έντονο τρόπο καταδίκασε την κίνηση της Χρυσής Αυγής και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος δήλωσε: «Η προαναγγελία συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα σήμερα (χθες) από το θλιβερό νεοελληνικό κακέκτυπο του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, με την προσχηματική επίκληση διανομής τροφίμων, συνιστά έμπρακτη ειρωνεία προς τη χειμαζόμενη από την κρίση ελληνική κοινωνία, ανήμερα της συμπλήρωσης των 39 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι “φιλεύσπλαχνοι” νεοναζί θα κληθούν να εξαντλήσουν αλλού τον “φιλανθρωπικό” τους οίστρο».

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου