Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Αλ. Μητρόπουλος: ''ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ''...

Για «αυθαίρετους και αιφνιδιαστικούς ακρωτηριασμούς» στη δημόσια διοίκηση και το κοινωνικό κράτος κάνει λόγο ο υπεύθυνος Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος, ...
σε σχόλιό του για την κινητικότητα δημοσίων  υπαλλήλων.
Όπως τονίζει ο κ. Μητρόπουλος, «το άκρον άωτον του αδυσώπητου αυτού ακρωτηριασμού του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας είναι η ανατριχιαστική αξίωση των δανειστών (οι οποίοι δυστυχώς περνούν ακόμη στη ντόπια δημοσιολογία με το προσωνύμιο ‘εταίροι’) να σφαγιαστούν ακόμη και οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι κυρίως του υπουργείου Παιδείας που έχουν διδακτορικούς τίτλους και μεταπτυχιακά διπλώματα».

«Προξενεί άφατη θλίψη η προθυμία της μνημονιακής κυβέρνησης να θυσιάσει τον ανθό της νιότης της πατρίδας μας στα συμφέροντα των δανειστών, προκειμένου δηλαδή να λειτουργήσει το ολέθριο και αδιέξοδο σχήμα: Να πάρουμε τη δόση για να ξεπληρώσουμε τους δανειστές, στο άρτιο (100% συν τους τόκους) της τιμής των ομολόγων του δημοσίου χρέους, που αυτοί (κυρίως η ΕΚΤ) τα αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές», προσθέτει.
Επισημαίνει τέλος ότι «ακόμη και αν ο ουρανός έβρεχε συνάλλαγμα από όλα τα μέρη του σύμπαντος, ποτέ δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ανάπτυξη με τέτοιο εγκλωβισμό στο τούνελ του χρέους και κυρίως με την καταστροφή του ερευνητικού, επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού».



πηγή: fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου