Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ

Τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup είναι σε εξέλιξη σήμερα το πρωί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει για την εκταμίευση της... 
επόμενης δόσης.

Μετά την ψήφιση και της τελευταίας προαπαιτούμενης δράσης την Πέμπτη, το Euroworking Group αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.


Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ματθίας Μόρς, θα δώσει το τεχνικό «briefing», στις Βρυξέλλες, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως από τα 4 δισ. ευρώ της δόσης του Ιουλίου, 2,5 δισ. ευρώ θα δοθούν από τον EFSF και επιπλέον 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Στις 29 Ιουλίου θα συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τη δόση των 1,78 δισ. ευρώ.

Στην έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος αναμένεται να γίνεται αναφορά στην άρση της αναστολής πλειστηριασμών ακινήτων, στην μετάθεση της αύξησης των αντικειμενικών αξιών το 2016, στους νέους στόχους για τις απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς και στο χρηματοδοτικό κενό της διετίας 2014- 2015.





πηγή: fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου