Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στα Χανιά το Συνέδριο των Απόδημων Κρητών

Στα Χανιά θα χτυπά, από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Ιουλίου, η «καρδιά» των αποδήμων Κρητών, καθώς στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών που οργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τοπικούς φορείς.


Το συνέδριο, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές απευθύνεται στο ευρύ κοινό των Κρητών, είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και φέρει τον τίτλο «Οι Κρήτες στον Κόσμο.1913-2013».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9.30 το πρωί, ενώ η επίσημη έναρξή του θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 7 της ίδιας ημέρας από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα θέματα του συνεδρίου σε ενότητες είναι:

Πέμπτη 25 Ιουλίου: Αναφορά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, αναφορές των Ομοσπονδιών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, καθώς και Συλλόγων από διάφορα μέρη του Κόσμου και της Ελλάδας.

Ακολουθεί η παρουσίαση του έργου των ΑΕΙ και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης.

Παρασκευή 26 Ιουλίου: Θέματα σχετικά με την οικονομία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή και μεταποίηση τοπικών προϊόντων, τη συνεργασία τοπικών επιχειρήσεων με επιχειρήσεις Κρητών στο εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό, τις υποδομές, τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της Κρήτης και άλλα αναπτυξιακά θέματα υπό το πρίσμα της σημερινής οικονομικής κρίσης.

Σάββατο 27 Ιουλίου: Οι ομιλητές θα ασχοληθούν με την Ιστορία της μετανάστευσης των Κρητών και την μετανάστευση ως φαινόμενο των καιρών.

Κυριακή 28 Ιουλίου: Τιμητικές εκδηλώσεις για τους αγωνιστές της Ένωσης της Κρήτης.

Παράλληλα, με τις κυρίως εργασίες του συνεδρίου, οργανώνεται ιδιαίτερο πρόγραμμα εργασιών για τη νεολαία των απόδημων Κρητών.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου