Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Δώστε μπανάνες στον Κυριάκο

Αποκαλύπτει η Τρολυμπία

Ιστορικές στιγμές για τον αυτοδημιούργητο πολιτικό. Η πολιτική του επίδοση μπορεί να συγκριθεί μόνον με τον μέγα ποδοσφαιριστή Εντβάλντο Άλβεζ, την χρυσή μεταγραφή του Σαλιαρέλη που έμεινε στην ιστορία ως «μαύρο διαμάντι». Εμπνέοντας και την πρόσφατη διαφήμιση με τον «Πίου». Το παλικάρι που δεν έβρισκε τη μπάλα ούτε αν καθόταν ακίνητος και του την πέταγε κάποιος, ο άνθρωπος που ενέπνευσε το σύνθημα «Δώστε μπανάνες στον Εντβάλντο». Μετά το μοναδικό τέρμα που πέτυχε στον εξαιρετικής σημασίας αγώνα με τον Ιωνικό, όπου έκανε το 3-0. Αναμπουμπούλα στην περιοχή του Ιωνικού, ο Εντβάλντο σκύβει, βρίσκει τη μπάλα με το… σβέρκο και χρίζεται σκόρερ στο 80ό λεπτό! Αποθέωση απ’την εξέδρα και ο Εντβάλντο φεύγει τρέχοντας και σκαρφαλώνει στα κάγκελα για να πανηγυρίσει. Αυθόρμητα βγήκε το… σύνθημα «δώστε μπανάνες στον Εντβάλντο»… και ακολούθησαν τα «βάλτε τον στην Τούμπα να πάθουνε κολούμπρα»

Έτσι και οι Καραμανλοφάγοι του Φαλήρου, βρήκαν στο πρόσωπο του Κυριάκου τον Εντβάλντο τους. Θεώρησαν ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε να κάνει αντικαραμανλική φράξια στη Νέα Δημοκρατία και να δυναμιτίσει την ψηφοφορία για την εκλογή Παυλόπουλου. Ήταν πεπεισμένοι πως τον Κυριάκο θα ακολουθούσαν δεκάδες βουλευτές εξ’ αιτίας της δυναμικής και της εντιμότητας του. Εντέλει ο Κυριάκος, σκόραρε με το σβέρκο, ως πολιτικός «Εντβάλντο». Όχι μόνον δεν τον ακολούθησε κανένας αλλά έφαγε και το κράξιμο της αρκούδας, που θα μπορούσε να συνοψισθεί στο σύνθημα «δώστε μπανάνες στον Κυριάκο».

EdvaldoΤο Φάληρο όμως, πιστό στην στήριξη των επιλογών του, επανήλθε σήμερα με επικό άρθρο, όπου παρουσιάζει τον Κυριάκο ως «γίγαντα ψυχής», που κατάφερε τεράστιο χτύπημα κατά του Καραμανλισμού. Το επόμενο βήμα της έγκριτης Καθημερινής, θα είναι να υιοθετήσει την επική κεφαλίδα της Αυριανής του 1985, ως «Η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό».

Ναι, η εφημερίδα παλεύει να φροντίσει και την επόμενη μέρα του Κυριάκου, που θα είναι αντίστοιχη με αυτή του Εντβάλντο. Μετά τον αγώνα με τον Ιωνικό, εξαφανίστηκε για να εμφανιστεί μετά από 5 χρόνια σε Βραζιλιάνικη ομάδα β’ Εθνικής, με την οποία αγωνίστηκε για 3 ματς και σκόραρε μία φορά.

Με το σβέρκο, αφού το Φάληρο ψώνισε από …σβέρκο.

Ίσως ήταν αποτελεσματικό οι αναγνώστες του Φαλήρου να πιέσουν την ηγεσία σε αποτελεσματικότερες μεταγραφές, κραυγάζοντας το σύνθημα «Τον Χριστοφοράκο και όχι τον Κυριάκο»!

Πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου