Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Bloomberg: «H HΛΙΘΙΑ ακαμψία των Γερμανών θέτει σε κίνδυνο την ευρωζώνη»

Bloomberg: «H HΛΙΘΙΑ ακαμψία των Γερμανών θέτει σε κίνδυνο την ευρωζώνη»
Η Γερμανία με την ηλίθια - όπως χαρακτηριστιά αναφέρεται - ακαμψία της θέτει τον κίνυνο της διάσπασης της ευρωζώνης για το τίποτα, τονίζει σε άρθρο του Bloomberg!
Το πρακτορείο ασκεί σφοδρή κριτική σε άρθρο του τονίζοντας ότι ακόμα και με τα απαιτητικά στάνταρντ της ευρωπαϊκής δυσλειτουργίας, η συνεχιζόμενη αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών της ευρωζώνης είναι εντυπωσιακή. «Επί της ουσίας, η απόσταση μεταξύ των δυο πλευρών έχει σχεδόν εξαλειφθεί, όμως το αδιέξοδο και ο και ο κίνδυνος μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης επικρέμονται ωσάν η απόσταση αυτή να είναι τεράστια. Η ΕΕ «παίζει» το μέλλον της νομισματικής της ένωσης όχι με βάση τις Αρχές, αλλά τη σημειολογία» σημειώνει.


«Με την κυβέρνηση της Γερμανίας να ηγείται της απαίτησης για αυστηρή συμμόρφωση, η απάντηση της Ευρώπης ήταν να πει πως το τρέχον πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί επιτυχώς, ίσως με κάποια ευελιξία, προτού συζητηθεί οτιδήποτε άλλο.

Και εδώ είναι το «αίνιγμα». Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας παράτασης που είναι γέφυρα για ένα νέο πρόγραμμα και μιας παράτασης με ευελιξία εκκρεμούντος ενός νέου προγράμματος; Για τον λογικό παρατηρητή, πολύ μικρή για να έχει σημασία. Ωστόσο, λόγω της διαφοράς αυτής, όποια και αν είναι αυτή, το ευρωσύστημα απειλείται με διάσπαση» τονίζει.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι γ ανάγκη για μια νέα συμφωνία δεν συζητείται σοβαρά. και προσθέτει πως ο σχεδιασμός νέων όρων δεν θα είναι εύκολος, όμως η επιχειρηματολογία υπέρ ενός πιο ήπιου προγράμματος είναι ελκυστική.

«Οι πολίτες της Ελλάδας έχουν ήδη υποφέρει πολύ», αναφέρει και προσθέτει: «Η ηλίθια ακαμψία της Γερμανίας απαιτεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να σπάσει ξεκάθαρα όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Αυτό δεν ενοχλεί τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται να νομίζει πως οι Έλληνες ψηφοφόροι πρέπει να τιμωρηθούν για έλλειψη κρίσης. Αν αυτοί και η δημοφιλής νέα τους κυβέρνηση εξευτελιστούν, ένα ακροδεξιό κόμμα που είναι ακόμα πιο ανεπιθύμητο στην υπόλοιπη ΕΕ είναι έτοιμο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου