Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

«Η Ελλάδα υποσχέθηκε να εντείνει την αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία»


Φεβρουάριος 20, 2015.

Μόσχα.

Η Ελλάδα θα συνεχίσει και θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία στον τομέα της άμυνας, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα και συνεχίζει:



«Η συνεργασία στον τομέα της άμυνας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία θα συνεχίσει να ενισχύεται, και πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα είμαι σε θέση την επεκτείνω. Είμαι ένας από εκείνους που πάντα πίστευε στη συνεχή βελτίωση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων, διότι η Ελλάδα και η Ρωσία – δεν είναι μόνο φιλικές και συμμαχικές  χώρες, αλλά και Ορθόδοξες. Ως εκ τούτου, η φιλία μας βασίζεται στην πίστη και στην αλληλεγγύη», δήλωσε ο Καμμένος την Πέμπτη σε δεξίωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα με την ευκαιρία της Ημέρας του Υπερασπιστή της Πατρίδας.

«Εμείς, οι Έλληνες, ποτέ δεν ξεχνάμε ότι σε δύσκολες στιγμές για την πατρίδα μας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εισβολής και κατοχή  (των τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου) το 1974, η Ρωσία μας υποστήριξε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», συνέχισε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

«Εμείς οι Έλληνες αισθανόμαστε ασφαλείς όταν είστε μαζί μας, και θα αισθανόσαστε ασφαλείς στο νότιο τμήμα της Μεσογείου, επειδή έχετε (εδώ) φίλους και συμμάχους».

Ερωτηθείς, σχετικά, με τα σχέδια για την ενίσχυση της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας, ο υπουργός δήλωσε:

«Προετοιμάζουμε την επέκταση και ανάπτυξη των υπαρχόντων προγραμμάτων. Θα το συζητήσουμε αυτό, ιδίως στην περίπτωση της συμπαραγωγής στην αμυντική βιομηχανία», σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου