Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται.

ΕΥΡΩ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Ελλειμματική χώρα η οποία χρεοκοπεί και βρίσκεται εντός νομισματικής ένωσης δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να προχωρήσει συνολικά την πορεία της σε συμφωνία με τους εταίρους της οι οποίοι καί θα την επιτηρούν.
Οι αντιθέσεις του Γερμανικού πολυεθνικού κεφαλαίου, το οποίο κυριαρχεί, με το Γαλλικό, το Ιταλικό κ.λπ. συνεχώς οξύνονται και δεν φαίνεται ότι θα μπουν σε τροχιά άμβλυνσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ίδιο το μέλλον της ευρωζώνης και της ΕΕ. 
Φυσικά, οι νόμοι του καπιταλισμού ισχύουν. 
Ο νόμος της ανισόμετρης οικονομικής και πολιτικής ανάπτυξης ισχύει και διαμορφώνει τη βάση των δεδομένων στην Ευρώπη, η φύση και ο χαρακτήρας του Γερμανικού επεκτατισμού είναι καθημερινά παρόντα. 

Η Γερμανία, ως κυρίαρχη δύναμη της ΕΕ, προσπαθεί να επικρατήσει ολοκληρωτικά των άλλων μεγάλων καπιταλιστικών χωρών στα πλαίσια της ΕΕ και να αντιμετωπίσει από καλύτερες θέσεις τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να σταθεί απέναντι τους. 
Όσο και αν εκδηλώνονται αντιθέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και τις άλλες χώρες, πολύ δύσκολα κάποια απο αυτές θά σταθεί απέναντι της και θα υποστηρίξει σθεναρά την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.
“Δώστε μας έξη μήνες χρόνο για συζητήσεις και διαμόρφωση συμφωνίας και εγγύηση χορήγησης ρευστότητας στη χώρα και στο διάστημα αυτό δεν θα προχωρήσει κανένα μέτρο κοστοβόρο”, δηλαδή τί θα γίνει …δεν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;
Οσο ο χαρακτήρας της ΕΕ δεν αλλάζει,η Ελλάδα από εξαρτημένη χώρα που είναι δεν πρόκειται να γίνει “ιμπεριαλιστική”, έστω και αν κάποιοι ονειρεύονται ή έχουν παραισθήσεις,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου