Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Στη Ρωσία ο Ραούλ Κάστρο


 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Ρωσία ο ηγέτης της Κούβας, Ραούλ Κάστρο εντός του 2015, σύμφωνα με τον Πρέσβη της Κούβας στη Ρωσία, Εμίλιο Λοζαντα.
«Οι διμερείς επαφές με τη Ρωσία με τις επίσημες αντιπροσωπείες συμβαίνουν όλη την ώρα. Σε αυτό το πλαίσιο, μπορεί σίγουρα να υπάρξει μία επίσκεψη του Κάστρο.
Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να πω γιατί δεν υπήρξαν προσκλήσεις ή καθορισμένες ημερομηνίες», είπε στο RIA Novosti ο διπλωμάτης.
Ο Κουβανός διπλωμάτης δήλωσε ότι αξιωματούχοι από τις δύο χώρες επισκέπτονται τακτικά ο ένας τον άλλο.

Ο Ραούλ Κάστρο ταξίδεψε στη Μόσχα το 2009 και το 2012, ενώ Ντμίτρι Μεντβέντεφεπισκέφθηκε την Κούβα το 2008 και το 2013, την πρώτη φορά ως Πρόεδρος της Ρωσίας και, στη συνέχεια, ως Πρωθυπουργός.
Πέρυσι, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κουβανός ομόλογος του, Ραούλ Κάστρο συναντήθηκαν στην Αβάνα για να σφραγίσουν ενεργειακές συμφωνίες. Επιπλέον, η Ρωσία συμφώνησε να διαγράψουν σχεδόν 32 δισεκατομμυρίων δολάρια του χρέους της Κούβας προς την Σοβιετική Ένωση, δηλαδή περίπου το 90% του συνολικού χρέους.
Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Ρωσία έχει επιδιώξει ενεργά τη συνεργασία με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας, εν μέσω της στρατιωτικής επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, η οποία έχει εγείρει ανησυχίες στη Μόσχα.
Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου