Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Δραγασάκης σε Τραπεζίτες: Ελέγξτε τα δάνεια των ΜΜΕ

Έλεγχο των δανείων προς τα ΜΜΕ και φρένο στην προνομιακή αντιμετώπιση των επιχειρήσεων του τύπου ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης - παρουσία του Γ. Σταθάκη - από τους εκπροσώπους των τραπεζών. 

Η κατευθυντήρια οδηγία της κυβέρνησης είναι να μην δίνονται δάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ που δεν πληρούν τα κριτήρια. 

Κατά τα άλλα στη συζήτηση εξετάσθηκε...
η χρηματοδότηση του Δημοσίου, της ρευστότητας της αγοράς και τα κόκκινα δάνεια.


Ε μέρους των τραπεζών μετείχαν στη συνάντηση οι: Γιώργος Μιχελής που προορίζεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα, Άνθιμος Θωμόπουλος από την Τράπεζα Πειραιώς, Νίκος Καραμούζης , Φωκίων Καραβίας από τη Eurobank και Αλέξανδρος Αντωνόπουλος από την τράπεζα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη επισήμαναν στους κ. Δραγασάκη και Σταθάκη πως χρηματοδότηση του δημοσίου δεν μπορεί να γίνει μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων και αναζητήθηκαν άλλοι τρόποι.

Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία συμβουλίου οικονομικής πολιτικής με επικεφαλής τον Γιώργο Σταθάκη και υπεύθυνο για την καθημερινή χρηματοδότηση των υπηρεσιών του Δημοσίου τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Για τα κόκκινα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων τα κυβερνητικά στελέχη φέρεται να συμφώνησαν με την άποψη των τραπεζιτών ότι πρέπει να μελετηθούν λύσεις που δεν θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα τραπεζικά ιδρύματα.

Από thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου