Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Καμμένος: Τέλος στο πάρτι των εξοπλιστικών προγραμμάτων
Τους στόχους και το σχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασε στη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Πάνος Καμμένος, ξεκαθαρίζοντας πως θα στείλει στη δικαιοσύνη όλες τις σκανδαλώδεις συμβάσεις στα εξοπλιστικά.
Παράλληλα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης για τη στάση απέναντι στη διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα. «Αλληλοχειροκροτούνταν αυτή που κατέστρεψαν τον ελληνικό λαό και τον οδήγησαν στη φτωχοποίηση», υπογράμμισε.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως πρωταρχικός του στόχος είναι διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και προανήγγειλε το σχέδιό του για τη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τον αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων» ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος και επανέλαβε ότι το κλίμα απαξίωσης στον Ελληνικό Στρατό τελειώνει μια για πάντα.
Ο υπουργός τόνισε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα η μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων αλλά και των αποστράτων.
Για τις μεταθέσεις των στελεχών είπε ότι θα γίνονται με ανθρωποκεντρικά στοιχεία, ενώ για τη θητεία των στρατιωτών είπε πως θα γίνονται μόνο «κοινωνικά ρουσφέτια».
«Ο παράγοντας άνθρωπος αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας» είπε επίσης ο κ. Καμμένος εξαγγέλλοντας ένα αξιοκρατικό, διαφανές και αδιάβλητο πλαίσιο για τις προαγωγές, τις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε θέσεις ευθύνης.
Εξήγγειλε ακόμη ότι θα θεσπιστούν ευεργετικά μέτρα για όσους κληρωτούς ανήκουν σε οικογένειες στα όρια της φτώχιας ώστε να γίνει η θητεία των νέων μια παραγωγική περίοδος του νέου. Ακόμη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε την θεσμοθέτηση της «Κάρτας Προτεραιότητας» στα θύματα της κρίσης ώστε οι στρατεύσιμοι, να έχουν προτεραιότητα στις μεταθέσεις και στις τοποθετήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αυτά θα είναι τα μόνα ρουσφέτια. Θα είναι τα κοινωνικά ρουσφέτια με καθαρά κοινωνικά κριτήρια. Επεμβάσεις θα έχουμε για καθαρά κοινωνικούς λόγους και θα βοηθηθούν τα παιδιά των θυμάτων της κρίσης» είπε. Πρόσθεσε δε, πως ήδη έδωσε εντολή στις μεταθέσεις των νεοσύλλεκτων. Προτεραιότητα θα έχουν ο Έβρος και τα νησιά, ώστε οι μονάδες εκεί να έχουν πληρότητα που θα φτάσει το 90% «γιατί» - όπως είπε - «εκεί μας έχει ανάγκη η χώρα».
Βασική προτεραιότητά μας είναι οι ακρίτες τόνισε ο κ. Καμμένος και εξήγγειλε την επανασύσταση των ΜΟΜΑ.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε για μια ακόμη φορά ότι θα επανεξεταστούν όλες οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά και θα αποδοθούν ευθύνες. «Το πάρτι με τα εξοπλιστικά τελείωσε», τόνισε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο κ. Καμμένος, αποκαλύπτοντας ότι του ζητήθηκε να βάλει την υπογραφή του σε σύμβαση για τη συντήρηση των ελικοπτέρων ΝΗ90 ύψους 71 εκ. ευρώ. «Παραγγείλαμε 20 ελικόπτερα το 2003, πήραμε τα 11 και πετάνε τα 2, ενώ 1 έμεινε σήμερα στην Κρήτη. Και μου έφεραν να υπογράψω σύμβασβ 71 εκατ. ευρώ για συντήρησή τους και άλλη να πληρώσουμε 110 εκατ. ευρώ για την αγορ.α τους. Δεν πρόκειται να υπογράψω καμία σύμβαση» τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κ. Καμμένος και συνέχισε: Θα αποδοθούν ευθύνες απ' όπου και αν προέρχονται. Οσο ψηλά και αν είναι θα πληρώσουν. Το πάρτι τελείωσε»...
Αίσθηση προκάλεσε και μια ακόμη αποκάλυψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για 20 φακέλους που η στρατιωτική δικαιοσύνη έχει παραπέμψει στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου για υποθέσεις εξοπλιστικών συμβάσεων. «Δημιουργούμε υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων που θα έχει την πλήρη δικαιοδοσία να ελέγχει τα πάντα. Να ανοίξει πρώτα τα συρτάρια στο δικό μου γραφείο. Βρήκαμε έγγραφο που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του, με το οποίο ο εισαγγελέας της στρατιωτικής δικαιοσύνης έχει παραπέμψει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 20 περιπτώσεις εξοπλιστικών συμβάσεων. Αμεσα θα φέρουμε στη Βουλή πρόταση για αναβάθμιση της στρατιωτικής δικαιοσύνης».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου