Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πετάει τον Παπανδρέου έξω από την βουλή!!


«Δεν έχεις καμμία δουλειά εδώ μέσα, δεν έχουμε χώρο για πέταμα!!»
Ας του ετοιμάσουν τώρα και το «γραφείο» στην ειδική πτέρυγα του Κορυδαλλού.
Η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, θέλει οι βουλευτές να παράγουν έργο και γι΄αυτό όπως τόνισε, όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «θα αποχωρήσουν από τη Βουλή». Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά για τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου που δεν κατάφερε να εκλεγεί ο ίδιος βουλευτής αφού το νέο του κόμμα, το ΚΙΔΗΣΟ δεν μπήκε στη Βουλή.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου προκειμένου – όπως είπε – να εκδημοκρατιστεί, εκσυγχρονιστεί και να επανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία.
«Οι βουλευτές πρέπει να είναι ενεργοί και όχι χειροκροτητές των κυβερνητικών ή αντιπολιτευτικών θέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση των προγραμματικών της θέσεων για να προσθέσει «Η σημερινή Βουλή είναι η πρώτη μεταμνημονιακή και καλείται μαζί με τον λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι η Δημοκρατία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και δεν υποτάσσονται σε συμφέροντα που περιορίζουν την κοινωνική ευημερία».
Τα βασικά σημεία του κοινοβουλευτικού οδικού άξονα της νέας προέδρου είναι απόλυτη διαφάνεια, η εδραίωση του περι διακαίου αισθήματος των πολιτών, η αποκατάσταση της κοινοβουλευτικού κύρους. Παράλληλα προανήγγειλε έλεγχο όλων των δικογραφιών που φθάνουν στο κοινοβούλιο για υπουργούς και βουλευτές με νέες Επιτροπές που θα συγκροτηθούν, ενώ επισήμανε πως θα επαναλειτουργήσει ενισχυμένη η Επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ενώ τόνισε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία για να υπάρξει «κοινοβουλευτική καμπάνια» για την διεκδίκηση της διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Αναλυτικά οι προγραμματικές της θέσεις έχουν ως εξής:
– Ενθάρρυνση και διεύρυνση της λαϊκής συμμετοχής με μέτρα ενίσχυσης της διαβούλευσης και της συμμετοχής των εκπροσώπων κοινωνικών φορέων στην επεξεργασία των νομοσχεδίων. Νέοι τρόποι νομοθέτησης από την κοινωνία με προτάσεις που θα κατατεθούν για αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής
– Ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου από βουλευτές και πολίτες. Κάλεσε μάλιστα τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς να δώσουν το καλό παράδειγμα και να έρχονται να απαντάνε στις ερωτήσεις
– Τέλος στον εκφυλισμό της νομοθετικής διαδικασίας με κατάχρηση της διαδικασίας κατεπείγοντος και άσχετων τροπολογιών. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες και άσχετες με το αντικείμενο των νομοσχέδιων.
– Μίλησε για προστασία της αξιοπρέπειας και της τιμής των εργαζομένων του κοινοβουλίου έναντι τακτικών δαιμονοποίησής τους.
– Σημείωσε ότι θα αποχωρήσουν από το κτήριο της Βουλής όσοι δεν έχουν σχέση με το κοινοβουλευτικό έργο «φωτογραφίζοντας» τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της Βουλής που διατηρούν γραφεία
– Επισήμανε την ανάσυρση και διερεύνηση όλων των υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή και «αραχνιάζουν». Πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθούν «νέα όργανα» εντός της Βουλής για την διερεύνηση των δικογραφιών.
– Προανήγγειλε άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις για την αποτελεσματική διεκδίκηση του χρέους για την αποκατάσταση καταστροφών επιστροφή κατοχικού δανείου αποζημίωση θυμάτων και αποκατάσταση κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.
– Πρότεινε την συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου μέσω της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ενίσχυση των ελληνικών διεκδικήσεων για «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης και εγγυήσεων αναχαίτισης ανθρωπιστικής κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου