Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

"Ας έρθει και ο Αρμαγεδών"

Βild, Reuters, Guardian, Spiegel, και άλλα δεκάδες διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν καθημερινά ρεπορτάζ για τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-δανειστών εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

Μετά τις δηλώσεις σε γερμανικό περιοδικό περί «βασανιστηρίων» της Τρόικας αλά... CIA, o Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην εφ. Guardian αναφέρει ότι «εάν δεν ήταν τρομαγμένος θα ήταν ένας τρομερά επικίνδυνος άνθρωπος».


Ειδικότερα η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας πλέκει το εγκώμιο του νέου υπουργού και τονίζει ότι σε έρευνά της, διαπίστωσε ότι τα ΜΜΕ τον παρουσιάζουν λίγο-πολύ ως τον τον επόμενο Μπρους Γουίλις από τη σειρά ταινιών «Πολύ σκληρός για να πεθάνει».  

Η ρεπόρτερ γράφει στο άρθρο της όσον αφορά στον 53χρονο υπουργό Οικονομικών: «Όταν ρώτησα τον Βαρουφάκη αν έχει κάποιο σχέδιο Β, απάντησε: «Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδών. Η απάντησή μου είναι ας γίνει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το δικό μου σχέδιο Β».

«Τώρα έχουμε χάσει τα πάντα», τονίζει επίσης ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και προσθέτει ότι «γι' αυτό μπορούμε να μιλήσουμε λέγοντας αλήθειες, και είναι ώρα να το κάνουμε αυτό». Κατά τη συνέντευξή του επεσήμανε πως «Δεν μπορώ να διαχωρίσω τη μοίρα της Ελλάδας από αυτή της Ευρώπης. Για κάποιο λόγο πολλά άσχημα πράγματα ξεκινούν εδώ και μετά εξαπλώνονται».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα, το 2010, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι ουσιαστικά το πρόγραμμα αυτό «ήταν για την διάσωση των γερμανικών και των γαλλικών τραπεζών» και επισημαίνει ότι «το κοινό στη Γερμανία παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως τα χρήματα πήγαν στους Έλληνες, το ελληνικό κοινό παραπλανήθηκε πιστεύοντας πως αυτό ήταν η σωτηρία μας».

Τέλος, συμπληρώνει: «Είναι διαφορετικό πράγμα να λέει κάποιος ότι δεν έπρεπε να μπούμε στην Ευρωζώνη και τελείως διαφορετικό να υποστηρίζει ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ. Εάν οπισθοχωρήσουμε θα πέσουμε από έναν γκρεμό. Αυτό είναι το επιχείρημά μου προς όλους».



Bloomberg: Υπάρχει και άλλη τρόικα που η Ελλάδα πρέπει να φοβάται 

«Υπάρχει και μια άλλη τρόικα που η Ελλάδα πρέπει να φοβάται» αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο καταγράφονται «τρεις βασικοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία, αυτή τη στιγμή»:

- Η συνεχιζόμενη αρνητική ανάπτυξη
- Τα καταστροφικά κρατικά έσοδα
- Η αβεβαιότητα για τον τραπεζικό τομέα

Στο δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία στην Ελλάδα με μία αντιμνημονιακή και μεταρρυθμιστική πλατφόρμα.

»Ο "μπαμπούλας" κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν η τρόικα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η τρόικα είναι ο φορέας που μεταβαίνει στην Αθήνα για να βεβαιώσει ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους όρους του πακέτου διάσωσης».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «από τη νίκη των εκλογών, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει δηλώσει το τέλος της τρόικας και ότι αρχίζει την αναδιαπραγμάτευση της διεθνούς συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας. Ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχει και μια άλλη τρόικα που η Ελλάδα πρέπει να φοβάται».




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου