Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΝΑ γιατί ο Ψυχάρης ΤΡΕΜΕΙ την κυβέρνηση Τσίπρα

Ο Σταύρος Ψυχάρης
“ Στο κενό η απόπειρα άσκησης πιέσεων στην κυβέρνηση ”
Τα πέντε χρόνια της υλοποίησης της μνημονιακής στρατηγικής στην Ελλάδα, τα χρεοκοπημένα μαυσωλεία της διαπλοκής, έπαιξαν "τα ρέστα" τους, στηρίζοντας με πάθος και πρωτοφανή - ακόμη και για τα δεδομένα της ελληνικής μιντιακής πραγματικότητας - μονομέρεια, τις αντικοινωνικές πολιτικές που φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό. 

Το έχουμε γράψει, επίσης, πολλές φορές, ότι μετά τις εκλογές του 2012, που ανέδειξαν πρωθυπουργό τον καταστροφέα της χώρας, Αντώνη Σαμαρά, οι εκδότες είχαν στήσει "αντίσκηνα" έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας ανταλλάγματα β(δάνεια κλπ) για την στήριξή που είχαν παράσχει και για την ξεδιάντροπη συμμετοχή τους στην "εκστρατεία του τρόμου", σε βάρος του ελληνικού λαού.


Παραμονές των εκλογών του 2015 και της μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησαν οι κυβιστήσεις. 

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι η στάση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο οποίος εν μία νυκτί άρχισε, λίγο πριν από την εκλογική μάχη, να αντιμετωπίζει θετικά τον...  Αλέξη Τσίπρα και την προοπτική - τότε - της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Σήμερα, και ενώ η διαπραγματευτική διαδικασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Σταύρος Ψυχάρης νομίζει ότι μπορεί να στέλνει μήνυμα στον Τσίπρα προκειμένου να αντικαταστήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη. Έχει την εντύπωση ότι η σημερινή κυβέρνηση, μία κυβέρνηση με μηδενικές εξαρτήσεις από τα δομημένα συμφέροντα, μπορούν να υποκύπτουν στις απαιτήσεις του εκδοτικού κατεστημένου, ειδικά παραμονές της επαναδιαμόρφωσης και αναδιάταξης του μιντιακού χάρτη. Ακόμη χειρότερα, στον ΔΟΛ έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να γίνονται τα βαποράκια των επιθυμιών του γερμανικού κατεστημένου κομίζοντας την απαίτηση του Βερολίνου για την αποδόμηση του προφίλ συγκεκριμένων - μη αρεστών - υπουργών. 

Μετά τους Γερμανούς που είναι προφανές ότι δεν θέλουν τον Βαρουφάκη στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, ο Ψυχάρης αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ζητήσει μέσω της εφημερίδας του από τον πρωθυπουργό να αλλάξει τον υπουργό Οικονομικών διότι οι Γερμανοί θεωρούν ότι δεν έχει την πολιτική εμπειρία να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Περισσότερο, όμως, ο Σταύρος Ψυχάρης δείχνει να φοβάται.

Τι φοβάται; 

Ξέρει ότι με την κυβέρνηση Τσίπρα κλείνει πλέον η στρόφιγγα των θαλασσοδανείων. Πρόκειται για εξαγγελία του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων. 

Ακόμη τρέμει μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι όποιος θέλει να έχει τηλεοπτική συχνότητα, άρα τηλεοπτικό σταθμό θα πρέπει να πληρώνει χρήματα.

Πιστεύει αλήθεια ο κ. Ψυχάρης ότι με το να επιχειρεί να ασκεί πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ξεφύγει από τις φοβίες του;;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου