Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Κάποιοι εποφθαλμιούν το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς

image

«Κάποιοι εποφθαλμιούν το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς αναφερόμενος στην ακύρωση της συγχώνευσης Εθνικής – Εurobank, ενώ προειδοποίησε με επιθετική εξαγορά της Εθνικής από ξένο όμιλο.


Μιλώντας και με την ιδιότητα του πρώην προέδρου της ΟΤΟΕ, ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ότι οι τραπεζες πουλάνε πίστη και ότι αν χαθεί η έννοια της πίστης αρχίζει το σύστημα να παραπαίει. «Αφήνουν έκθετες δυο τραπεζες ειδικά την Eurobank με χιλιάδες εργαζόμενους» σημείωσε, πρόσθεσε όμως ότι «θα πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους».

«Τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός» τόνισε. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι το τελευταίο 48ωρο έχουμε δηλώσεις από Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Όλι Ρεν που επαναφέρουν τον τρόπο διάσωσης από το bail out (διάσωση με κεφάλαια εκτός τράπεζας) στο bail in (διάσωση με κεφάλαια από την τράπεζα). 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι στην Ευρώπη για το ίδιο πρόβλημα (τη διάσωση των τραπεζών) είδαμε διαφορετικές λύσεις. «Στην Ιρλανδία και την Ελλάδα πληρώνει την ανακεφαλαιοποίηση το κράτος στην Ισπανία δεν επιβαρύνθηκε ο κρατικός κορβανάς, το χρέος, και αυτός είναι στόχος ο δικός μας, και στην Κύπρο πλήρωσαν οι καταθέτες» εξήγησε. «Δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται οι καταθέτες» επισήμανε ο κ. Μιχελάκης 

«Δεν υπάρχει κανένας φόβος για τους μικροκαταθέτες και τους μετόχους» διαβεβαίωσε και το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αθηνά Δρέττα. «Άλλο η πίστη μέχρι τις 50.000 ή τις 100.000 ευρώ, και άλλο με τα 2 δισ. ευρώ» ανέφερε. 

Η κ. Δρέττα σημείωσε ότι είχαμε σοβαρές καθυστερήσεις στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης και της συγχώνευσης των τραπεζών επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση, τις διοικήσεις και τις εποπτικές αρχές για το θέμα αυτό. 

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος δήλωσε ότι με τη συνένωση δημιουργούνταν ένας όμιλος ίσος με το ελληνικό ΑΕΠ, και ότι δεν υπάρχει σχέδιο σε σχέση με το τι τραπεζικό σύστημα θέλουμε στην Ελλάδα. 

 greekmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου