Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στην Κουμουνδούρου προετοιμάζονται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

stin-koymoyndouroy-proetoimazontai-gia-proori-prosfygi-stis-kalpes

Με την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση βαδίζει στο κενό, χωρίς κανένα πρόγραμμα και προοπτική και ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μαζέψει τα... του οίκου του.

«Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουμε στα χέρια μας παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα λένε οι συνεργάτες του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Αντίθετα πρέπει να σταματήσουμε την διγλωσσία που μπερδεύει τον κόσμο και να στραφούμε ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών. Για όλα τα αλλά υπάρχουν τα όργανα του κόμματος».


Με αυτή την λογική λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει αύριο την πρώτη σοβαρή του μάχη σε εσωκομματικό επίπεδο  στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνεδρίαση αυτή πέρα από τα θέματα της επικαιρότητας θα συζητηθούν και εσωτερικά ζητήματα τα οποία θα έχουν να κάνουν με την ενοποίηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέμα το οποίο θα κυριαρχήσει στο συνέδριο του Ιουλίου. 

Οι πληροφορίες θέλουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι προβληματισμένος από την διαδικασία ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ αφού κάποιοι εκπρόσωποι των τάσεων που συγκροτούν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν επιθυμούν την πλήρη ενσωμάτωση και αφομοίωση των απόψεων τους.

Ο αρχηγός της αριστεράς  αναμένεται  πάντως στην αυριανή του ομιλία θα εκφράσει με κάθε τρόπο την δυσφορία του  για την ανεξέλεγκτη πολυφωνία η οποία δημιουργεί προβληματισμό έως και πανικό στους ελληνες ψηφοφόρους την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εμφανίζεται ως η εναλλακτική λύση που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο από την κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κείμενο της  Πολιτικής Διακήρυξης  για την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής  το οποίο συνέταξε ο Δημήτρης Βίτσας και το οποίο έχει την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα γίνεται σαφής αναφορά στον τρόπο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Ας το πούμε καθαρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μοιάζει πολύ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τις συνιστώσες του. Σε συνήθειες, τρόπους λειτουργίας και πρόσωπα. Υιοθετούμε στη πράξη με πολύ ευκολία τα αρνητικά χαρακτηριστικά τους και αποδιώχνουμε τα θετικά». 

Την ίδια στιγμή αναμένεται να υπάρξει και ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει μετά τα γεγονότα της Κύπρου και δεν είναι άλλο από το Ευρώ ή δραχμή. 

Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται και πάλι η θέση που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνέντευξη τύπου «όχι στο ευρώ πάση θυσία» ενώ λίγο παρακάτω σημειώνεται ότι η Κουμουνδούρου τάσσεται «εναντίον της εθνικής αναδίπλωσης». 

Φυσικά είναι πολλά τα σημεία του κειμένου που η συνιστώσα του Παναγιώτη Λαφαζάνη διαφωνεί και έτσι αναμένεται να υπάρξει δέσμη προτάσεων από την πλευρά της αριστερής πλατφόρμας προκειμένου στο κείμενο να συμπεριληφθούν και οι δικές τους απόψεις.

Παναγιώτης Βασιλάκης, newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου