Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ Σόιμπλε: "Ξεχάστε τις αποζημιώσεις για τις σφαγές στο Δίστομο και τα Καλάβρυτα"


Απορρίπτει κάθε αναφορά σε γερμανικές αποζημιώσεις για τις σφαγές και καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Σόιμπλε. Με την αλαζονεία που διακρίνει τον εμπνευστή και αρχιστράτηγο του «Δ’ Ράιχ» (πρόκειται πλέον για αιματοκύλισμα της Ευρώπης με οικονομικά όπλα) ο κ. Σόιμπλε ζητά από τους Έλληνες να ξεχάσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις για το κατοχικό δάνειο και τις καταστροφές.


Ζητάει να ξεχάσουμε τη σφαγή του Διστόμου, των Καλαβρύτων και πολλές άλλες που έγιναν από τα SS και μας κάνει κήρυγμα να επικεντρωθούμε στις… μεταρρυθμίσεις.



O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνείται τις ευθύνες τις Γερμανίας για το κακό που προκάλεσε στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Κατοχής και με ύφος χιλίων πιθήκων δηλώνει «ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μακρύς, οι Έλληνες δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται», όπως αναφέρει η Deutshe Welle.

Η γερμανική κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τοποθετείται στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που ανακινήθηκε τελευταία με το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την πρόθεση των ελληνικών αρχών να τις διεκδικήσουν εφόσον υπάρχει νομική βάση.

Επ’ αυτού, προειδοποίησε μέσω της εφημερίδας Neue Osnabrücker Zeitung να μην οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν (κατά αυτόν) νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία. Η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται. Σε ότι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό», είπε στην εφημερίδα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Τι εννοεί ο κύριος Σόιμπλε; Υπάρχει κάποια επίσημη συμφωνία που έχει περάσει από την ελληνική Βουλή, και δεν το θυμόμαστε; Η εννοεί κάποιες μυστικές συμφωνίες του στιλ "σου'πα, μου'πες" με "πατριωτικές" κυβερνήσεις του παρελθόντος; Ακόμα και αυτό να έγινε, καμιά τέτοια συμφωνία δεν θα σταθεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου. Οπότε τις συμφωνίες της "αλάνας" που επικαλείται ο κύριος αυτός να τις ξεχάσει. Το Κατοχικό δάνειο είναι άμεσα απαιτητό και οι γερμανικές αποζημιώσεις συνολικά εκτιμώνται από την επιτροπη που συνέταξε το πόρισμα στα 162 δις ευρώ, όσο δηλαδή το 80% του χρέους της Ελλάδας.

Αρκεί βέβαια η ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, όπως λέει και έχει χαρακτηρίσει απόρρητα και να μην οπισθοχωρήσει ατάκτως και με την ουρά στα σκέλια υπό τις απειλές Σόιμπλε.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου