Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλει η αντιπολίτευση


Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να δει την αντικειμενική αδυναμία δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στα χρέη τους απέναντι στις τράπεζες έκανε τα αδύνατα δυνατά σε βαθμό γελοιοποίησης των θεσμών, για να περάσει το επενδυτικό νομοσχέδιο μαζί με το κατάπτυστο άρθρο του επενδυτικού νομοσχεδίου που απαλλάσσει από ευθύνες τραπεζίτες και κόμματα για τα «θαλασσοδάνεια» τους!
Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Η Ολομέλεια της Βουλής για πολλοστή φορά μετατράπηκε σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης με σύσσωμη την αντιπολίτευση να στηλιτεύει τις πρακτικές αυτές και τον Πάνο Καμμένο να προειδοποιεί τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Τράγακη με πρόταση μομφής σε βάρος του.
Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος της αντιπαράθεσης ήταν η μη πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί του συνόλου του επενδυτικού νομοσχεδίου, στο οποίο είχε συμπεριληφθεί η επίμαχη διάταξη.
Ο Προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης, θεωρώντας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε υποβάλλει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, επέμενε να θεωρεί ότι το αίτημα σχετίζεται μόνο με το επίμαχο άρθρο 78 - το οποίο σημειωτέον είχε ψηφιστεί σε συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης - και όχι για το σύνολο, εκτίμησε του δεν υπάρχει αίτημα ονομαστικής επί το σύνολο του νομοσχεδίου. Έτσι, προχώρησε στην ψήφιση του συνόλου με τη συνηθισμένη διαδικασία της απλής διαπίστωσης της πλειοψηφίας. Η κίνηση αυτή του κ. Τραγάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και του Απόστολου Κακλαμάνη.
«Ζητάμε να αποσύρετε τώρα τη συγκεκριμένη τροπολογία. Κάνετε δώρο στους τραπεζίτες και στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ που πήραν θαλασσοδάνεια. Μη μετατρέπεται τη Βουλή σε βιοτεχνία παραγωγής νέων σκανδάλων... Βρεθήκατε με τη γίδα στη πλάτη», διαμαρτυρήθηκε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας καλώντας την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι ισχύει με το οικονομικά των κομμάτων. Μάλιστα δήλωνε πως δεν ψηφίζει το επενδυτικό νομοσχέδιο εξαιτίας της απαράδεκτης ρύθμισης του άρθρου 78. «Αυτό που εξυπηρετείται είναι η περαιτέρω καταρράκωση του κύρους της Βουλής» τόνισε.
Με πρόταση μομφής προειδοποίησε τον Γ. Τραγάκη ο Πάνος Καμμένος
«Το βράδυ φέρανε τροπολογία εκπρόθεσμη τρεις βουλευτές της Ν.Δ. για να γλυτώσουν τους τραπεζίτες που έδωσαν δάνεια παράνομα στα κόμματα. Η τροπολογία αυτή ήρθε νύχτα και η κυβέρνηση προσπάθησε να την περάσει με την άδεια του Προεδρείου της Βουλής... Πάνε να γλυτώσουν 225 εκατομμύρια ευρώ που δανειστήκαν τα κόμματα από επίορκους τραπεζίτες», αντέδρασε ο κ. Καμμένος ,καταγγέλλοντας, πως... «εκβιάζουν τους βουλευτές ότι αν δεν ψηφίσουν δεν θα ψηφίσουν και το επενδυτικό νομοσχέδιο».
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για διπλό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, αναφέροντας πως... εκτός της μεθοδευμένης ακύρωσης της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο Προεδρεύων προχώρησε στη ψήφιση στο σύνολο του νομοσχεδίου με μία πλειοψηφία που ήταν μόνο στη φαντασία του κ. Τραγάκη, όπως είπε. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια κατέθεσε δική του τροπολογία σε νομοσχέδιο του ΥΠΕΞ που συζητείται αύριο, με την οποία προτείνει την ακύρωση της επίμαχης διάταξης του άρθρου 78.
Τελικά, αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και των ΑΝ.ΕΛ. από την ολομέλεια της Βουλής (στην οποία τώρα συζητείται νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του προεδρείου της Βουλής υπό τον Γιάννη Τραγάκη, στην ψήφιση του επενδυτικού νομοσχεδίου στο σύνολό του.
«Εψηφίσθησαν τα άρθρα και τελείωσε η ψήφιση τους. Τελείωσε η ψήφισή τους και δεν εξεφράστη, κατά τον κανονισμό, αντίρρηση από κανέναν» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.


πηγή: newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου