Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Απέρριψαν (ως άσχετη!) την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων!


"Επιβεβαιώνω ότι δεν συμφωνούμε με την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρέπει να εισάγουμε άσχετες τροπολογίες". Με αυτές τις δύο φράσεις η κυβέρνηση, διά του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα, απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την οποία καταργείται η ρύθμιση που δίνει ασυλία σε όσους τραπεζίτες έδωσαν ή θα δώσουν δάνεια στα κόμματα.

Είναι "ντροπιαστική ομολογία ενοχής", σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας πως όχι μόνο δεν αποσύρουν την ρύθμιση, αλλά και "δεν εξηγούν γιατί τη θεώρησαν σωστή, γιατί προσπάθησαν να την περάσουν σαν τον κλέφτη και ποιους αφορά". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι θα επανέλθει με όποιο τρόπο είναι πρόσφορος για να αποσυρθεί η ασυλία στους τραπεζίτες. "Θα πάρουμε πρωτοβουλίες χωρίς να αποκλείουμε κανέναν που θέλει να αποσυρθεί αυτή η ντροπιαστική ρύθμιση", υπογράμμισε.

"Δεν πείθομαι, γιατί είναι πολύ αργά. Είχατε όλη τη δυνατότητα να συζητήσετε, έστω να έχετε βουλευτές εδώ σήμερα", αντέτεινε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. "Σε σχέση με εσάς που το ψηφίσατε, υπάρχει διαφορά. Είσαστε στο κόλπο μέχρι τα μπούνια", της απάντησε ο Δ. Παπαδημούλης. Υπενθυμίζεται ότι και χθες ο Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Για δημιουργία "αντικοινοβουλευτικού κλίματος" έκανε λόγο η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, κάνοντας φανερές τις προθέσεις της κυβέρνησης: "τα κόμματα θα χρηματοδοτούνται και όταν έχουν άλλες ανάγκες, θα δανειοδοτούνται με όρους και κανόνες. Και τελείωσε". Η ρύθμιση της κυβέρνησης επιδιώκει να καλύψει τις ευθύνες των τραπεζιτών από τους διαχειριστικούς ελέγχους που θα γίνουν όταν οι τράπεζες περάσουν στον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.



ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ έχουν αμαρτωλές σχέσεις με τα ΜΜΕ

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαχείριση στη Βουλή του θέματος της τροπολογίας των δανείων προς τα κόμματα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου 9μελούς οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Με αφορμή τον τρόπο κάλυψης από μερίδα των μίντια του θέματος, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επεσήμανε ότι "συνιστά θρασύτητα πρώτου μεγέθους, εκ μέρους μερίδας των ΜΜΕ, ο τρόπος κάλυψης της συζήτησης στη Βουλή για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση, με την οποία απαλλάσσονται των ευθυνών τους τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν σκανδαλωδώς δάνεια σε μεγάλα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα, αλλά και στα δύο μεγάλα κόμματα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα εν λόγω δημοσιεύματα αποδίδουν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ότι με τους δικούς του χειρισμούς πέρασε η κατάπτυστη και σκανδαλώδης τροπολογία που εισηγήθηκε η κυβέρνηση".

"Είναι προφανές πού αποσκοπούν τέτοιου είδους δημοσιεύματα και τι εξυπηρετούν, ενώ δεν μπορούν τελικώς να αποκρύψουν τις από κοινού ευθύνες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τις αμαρτωλές σχέσεις διαπλοκής που οικοδόμησαν τις τελευταίες δεκαετίες με μέρος των ΜΜΕ", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και καταλήγει: "Όλοι γνωρίζουν, άλλωστε, ότι τα συγκεκριμένα μέσα ήταν ο μοναδικός σύμμαχος των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά και του φαύλου δικομματισμού. Θέλει τελικώς η κυβέρνηση να κρυφτεί και η διαπλοκή δεν την αφήνει".

Πουλακίδας Κ., avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου